Logo Gelderland
Geïnteresseerde operators en providers gezocht voor Glasvezel Achterhoek BV, Gelderland

Provinciale staten van Gelderland hebben besloten om in samenwerking met de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk na ministeriële goedkeuring Glasvezel Achterhoek BV op te richten. Doel van de onderneming is om een open Next Generation Access netwerk met wholesale toegang in uitsluitend de witte gebieden van deze gemeenten aan te leggen.

Glasvezel Achterhoek BV zal toegang tot glasvezel (dark fibre) conform de betrokken EU richtlijnen onder marktconforme voorwaarden aanbieden.

In het kader van de voorbereiding voor de oprichting, vraagt de provincie aan operators en providers die geïnteresseerd zijn om te zijner tijd met de BV afspraken te maken over gebruik van het netwerk, dit kenbaar te maken vóór 20 maart 2015 via onderstaande contactgegevens.

Meer informatie over dit initiatief vindt u op de website van de provincie, klik hiervoor op www.gelderland.nl/breedband.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de projectleider Breedband, dhr. M. Bruil, m.bruil@gelderland.nl, 026-3599795.

Naar boven