Logo Hendrik-Ido-Ambacht
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidwende-Zuid – Kerkgebouw’, Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Zuidwende-Zuid – Kerkgebouw’ ter inzage ligt van 5 maart 2015 tot en met 15 april 2015. Het plangebied omvat circa 11.600 m2 grond bij de hoek Krommeweg/Ambachtsezoom. De Gereformeerde gemeente heeft het voornemen om daar een kerkgebouw met bijbehorende voorzieningen te realiseren. Deze locatie zal twee ontsluitingen krijgen:

  • een hoofdontsluiting voor autoverkeer van gebruikers en bezoekers van het kerkgebouw op de Krommeweg;

  • een tweede (neven)ontsluiting op de Zuidwende voor fietsers en voetgangers en voor gebruik bij calamiteiten; deze ontsluiting is niet bestemd voor autoverkeer van gebruikers en bezoekers van het kerkgebouw.

Het schetsplan van de Gereformeerde gemeente gaat uit van een kerkgebouw met een hoogte die geleidelijk oploopt van circa 8,30 m tot circa 25,60 m in de richting van de kerktoren. Deze kerktoren is geprojecteerd in de meest zuidoostelijke punt van het bouwplan en heeft een hoogte van circa 36,50 m.

De gemeente is eigenaar van de uit te geven gronden in dit ontwerpbestemmingsplan. Met het kerkbestuur van de Gereformeerde gemeente zijn samenwerkingsafspraken gemaakt, die worden uitgewerkt in een privaatrechtelijke grondtransactie. Het kostenverhaal van de grondexploitatie is verzekerd en daarom is de vaststelling van een exploitatieplan in de zin van afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet vereist.

Stukken ter inzage

Van donderdag 5 maart 2015 tot en met woensdag 15 april 2015 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Zuidwende-Zuid – Kerkgebouw’ ter inzage.

De bronbestanden zijn geplaatst op http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/E5F1E429-3D76-4ED7-BC52-99CF7D101462/.

Ook op de site www.ruimtelijkeplannen.nl, NL.IMRO.0531.bp14KerkZuidwende-2001, zijn de bestanden geplaatst.

Een pdf-versie van het ontwerp van het bestemmingsplan is in te zien via de directe link

www.h-i-ambacht.nl/kerkzuidwende. Of door op de homepage van de gemeentelijke website op ‘ik woon’ en vervolgens op ‘ruimtelijke plannen’, ‘kerk zuidwende’ te klikken.

De papieren versie is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht en ook tijdens de openingsuren in de bibliotheek aan de Hoge Kade 52 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u vóór 31 maart 2015 contact op te nemen met de projectleider, de heer W. Kamp, te bereiken via doorkiesnummer (078) 770 2746.

Hendrik-Ido-Ambacht, 4 maart 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd, J. Heijkoop, burgemeester

A.J.M. Martens, secretaris

Naar boven