Logo Maastricht
Ontwerpbestemmingsplannen Integraal Kindcentrum Limmel/Nazareth en Buitengebied Zuid-Schutterijweg 1, Maastricht

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Integraal Kindcentrum Limmel Nazareth’ en het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Schutterijweg 1’ voor de duur van zes weken ter inzage liggen.

Al eerder is de ter inzage legging van deze ontwerpplannen gepubliceerd en wel op 30 december 2014 en 6 februari 2015. Helaas zijn door technische problemen deze plannen niet tijdig digitaal beschikbaar gesteld op de landelijke website en publiceren wij de ter inzage legging van deze ontwerpplannen opnieuw. Dit betekent dat de termijnen waarop zienswijzen kunnen worden ingediend zijn aangepast en gelden zoals vermeld.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Integraal Kindcentrum Limmel Nazareth’ ligt voor de duur van zes weken ter inzage. In dit plan zijn geen ontwikkelingen waarvoor een exploitatieplan moet worden opgesteld.

De gemeentelijke coördinatieregeling op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn op dit plan van toepassing.

Het plangebied is onderdeel van de Hoolhoeslocatie, gelegen tussen Limmel en Nazareth. De Hoolhoeslocatie wordt begrensd door de Balijeweg in het zuidwesten, de Judeaweg in het (noord)westen, het verlengde van de Judeaweg in het (noordoosten) en de spoordijk Sittard-Maastricht in het (zuid)oosten. De locatie van de brede school is gelegen aan de zuidwestzijde van de Hoolhoeslocatie en grenst aan de Judeaweg (acherzijde van de woningen Tiberiasstraat) en aan de zuidzijde aan de in aanbouw zijnde tunnel (spoorwegonderdoorgang). Het ontwerpbestemmingsplan maakt ontwikkeling van de Hoolhoeslocatie Limmel/Nazereth planologisch/juridisch mogelijk en voorziet in de nieuwbouw van een brede school.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Schutterijweg 1’ ligt voor de duur van zes weken ter inzage. Er wordt geen exploitatieplan mede vastgesteld omdat het kostenverhaal anderszins is geregeld.

Op 22 november 2011 is het bestemmingsplan ‘Buitengebied-Sint Pietersberg, Jekerdal, Cannerberg’ vastgesteld. De Raad van State heeft bij uitspraak van 13 februari 2013 het bestemmingsplan vernietigd voor wat betreft de woonbestemming van het perceel Schutterijweg 1 (voormalig nummer 51). Om de herbouw van de woning mogelijk te maken en tevens positief te bestemmen is een nieuw bestemmingsplan opgesteld bekend als ‘Buitengebied Zuid-Schutterijweg 1’.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van maandag 9 maart 2015 liggen beide ontwerpbestemmingsplannen met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. De digitale plannen zijn te raadplegen op de landelijke website. Elk plan heeft hiervoor een eigen codering:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpikLimmelNazareth-ow01;

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpBGZuidSchutterij-ow01

De bronbestanden van beide plannen zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast zijn de ontwerpbestemmingsplannen te raadplegen op de gemeentelijke website:

www.gemeentemaastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Voor beide plannen geldt dat u binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling kunt reageren. Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van: Aan de raad, zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Integraal Kindcentrum Limmel Nazareth’ of ‘ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Zuid-Schutterijweg 1’. Mondeling kan op dinsdag 7 april van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 9 april 2015 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met dhr.P. Nutters tel. 043-3505038 of per email: peter.nutters@maastricht.nl. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum.

Maastricht, 6 maart 2015.

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De burgemeester, O. Hoes

Naar boven