Logo Renkum
Ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Stenenkruis 14’, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Stenenkruis 14’ te Oosterbeek met ingang van woensdag 4 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, dus tot en met 14 april 2015.

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan is een concretisering van het welstandsbeleid voor de specifieke locatie. In het ontwerpbeeldkwaliteitsplan wordt aangegeven op welke wijze de ruimtelijke kwaliteit in het gebied wordt bereikt. Dit gebeurt door een visie op het onderscheid tussen de openbare ruimte en de bebouwing en door het stimuleren van een uitgesproken kwaliteit van de te bouwen woning.

Het beeldkwaliteitsplan voor het de locatie Stenenkruis 14 te Oosterbeek heeft betrekking op een deel van het kadastrale perceel bekend als Oosterbeek, sectie D, nummer 9051, en voorziet in de realisatie van één woning op het terrein naast en direct ten noorden van Stenenkruis 16 te Oosterbeek. Voor het gebied ‘Stenenkruis 14’ is tevens een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. In een aparte publicatie vindt u daarover meer informatie.

Het beeldkwaliteitsplan ligt in die periode ter inzage in de bibliotheek te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website: http://www.renkum.nl/Inwoners/Bouwen_en_verbouwen/Bestemmingsplannen.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Renkum. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u tijdig, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak maken via het secretariaat van team ROM op (026) 33 48 493.De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve beeldkwaliteitsplan.

Naar boven