Logo Vlagtwedde
Omgevingsvergunning Moersloot 147 en 149, Ter Apel, Vlagtwedde

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlagtwedde maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen:

Voor: het gebruik van gronden in strijd met een bestemmingsplan en provinciale ruimtelijke verordening (artikel 2.1 lid 1 onder c, met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3°,Wabo), één en ander ten behoeve van het veranderen van een varkenshouderij.

Locatie: Moersloot 147 en 149, 9561 VH Ter Apel.

Bij de voorbereiding van dit besluit wordt de procedure van de milieueffectrapportage gevolgd. Hiervoor is een milieueffectrapport opgesteld.

Op grond van artikel 2.27 van de Wabo wijst het Besluit omgevingsrecht of een bijzondere wet categorieën van gevallen aan waarvoor geldt dat een omgevingsvergunning niet wordt verleend dan nadat een daarbij aangewezen bestuursorgaan heeft verklaard dat het daartegen geen bedenkingen heeft.

De volgende verklaringen van geen bedenkingen zijn in ontwerp afgegeven:

  • verklaring van geen bedenkingen van de raad van de gemeente Vlagtwedde in verband met het gebruik van gronden in strijd met het bestemmingsplan;

  • verklaring van geen bedenkingen van gedeputeerde staten van Groningen in verband met het gebruik van gronden in strijd met de provinciale omgevingsverordening;

  • verklaring van geen bedenkingen van gedeputeerde staten van Groningen in verband met het verrichten van handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden in de provincie Groningen;

  • verklaring van geen bedenkingen van gedeputeerde staten van Drenthe in verband met het verrichten van handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden in de provincie Drenthe.

De aanvraag, de ontwerp omgevingsvergunning 'Buitengebied 2009, Moersloot 147 en 149', het milieueffectrapport met daarbij horende bijlagen en de verklaringen van geen bedenkingen, liggen met ingang van 5 maart 2015, gedurende 6 weken, tijdens de normale kantooruren, ter inzage op het gemeentehuis, Dorpsstraat 1, 9551 AB Sellingen. Tevens kunt u alle stukken in elektronische vorm raadplegen en verkrijgen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0048.OV1503-on01 en op http://www.vlagtweddde.nl/.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over het ontwerp besluit, het milieueffectrapport en of de verklaringen van geen bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Vlagtwedde, Postbus 14, 9550 AA Sellingen. Er kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Daarvoor moet vooraf een afspraak worden gemaakt. Voor het maken van deze afspraak en voor nadere informatie over de aanvraag en ontwerp omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer K. Gringhuis, 0599-320202.

Een beroepschrift tegen de definitieve omgevingsvergunning kunt u te zijner tijd alleen indienen als u belanghebbende bent in de zin van artikel 1:2, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht en zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpomgevingsvergunning of kunt aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Naar boven