Datum: 18 februari 2015
Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten
V erkeersbesluit
(artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994)
Overwegingen
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
De gemeente Nuenen c.a. heeft in haar ‘Nota Duurzaamheid’ duurzame mobiliteit als ambitie opgenomen.
Het faciliteren en stimuleren van elektrisch rijden is binnen deze ‘Nota Duurzaamheid’ een van de actiepunten.
Een goede laadinfrastructuur is een belangrijke voorwaarde voor elektrisch rijden.
Het is niet wenselijk dat ‘niet elektrische voertuigen’ een parkeerplaats met laadpunt bezetten, waardoor een elektrisch voertuig geen gebruik kan maken van de daarvoor ingerichte laadfaciliteiten.
Dit kan worden bewerkstelligd door het aanbrengen van de daarvoor benodigde bebording.
Gelet op artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft hierover overleg plaatsgevonden met de korpschef van de politieregio Brabant Zuid - Oost en dat deze positief heeft geadviseerd.
Het college van burgemeester en wethouders heeft bij besluit van 31 augustus 2010 voor het nemen van verkeersbesluiten (tijdelijke en definitieve) op basis van de Wegenverkeerswet 1994 mandaat verleend aan het hoofd van de afdeling Ontwikkeling & Handhaving.
Besluit
Gelet op het voorgaande en de doelstellingen: het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan; het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu; het bevorderen van een doelmatig of zuinig energieverbruik, wordt besloten:
ter hoogte van de Jonker Florislaan 20-22 een openbare parkeerplaats in te richten als parkeerplaats voor het laden van elektrische voertuigen;
door het plaatsen van een RVV bord E04 inclusief onderbord met de tekst: ‘Uitsluitend voor het laden van elektrische voertuigen’ deze openbare parkeerplaats uitsluitend voor het laden van elektrische voertuigen beschikbaar te maken;
Niet eens met het besluit?
Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u daartegen binnen zes weken na de dag van verzending van deze brief bezwaar maken. In de bijlage vindt u daarover meer informatie.
Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.,
Namens dezen,
S.E.M. Orbon
Afdelingshoofd Ontwikkeling en Handhaving
Naar boven