Logo Dongeradeel
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Trije Terpen 2.0’ en bijbehorende herziening beeldkwaliteitsplan, Dongeradeel

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel leggen van 5 maart 2015 tot 16 april 2015 ter inzage het ontwerpbestemmingsplan “Trije Terpen 2.0” met nummer NL.IMRO.0058.BPDKBB2015P1-ON01. Tevens ligt in deze periode het ontwerp van de herziening van de welstandsnota op het onderdeel beeldkwaliteitsplan De Trije Terpen ter inzage. U kunt deze stukken inzien in het gemeentehuis (balie Bouwzaken) aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt dit ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van het nieuwe beeldkwaliteitsplan ook op internet raadplegen op www.dongeradeel.nl, via “Wonen, Verkeer & Veiligheid” en vervolgens “bestemmingsplannen”. Het digitale bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Dit bestemmingsplan voorziet in een gedeeltelijke aanpassing van de nu geldende bestemmingsplannen “Dokkum Bûten de Bolwurken” en “Dokkum Alde Terp” en tevens worden de bijbehorende welstandscriteria gewijzigd om op nog onbebouwde kavels daar waar wenselijk in te spelen op actuele marktontwikkelingen. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een plankaart, regels en een toelichting.

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Dongeradeel, Postbus 1, 9100 AA Dokkum. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer B. de Vries van de afdeling Ontwikkeling.

Naar boven