Logo Haaksbergen
Gedeeltelijke herleving vaststellingsbesluit bestemmingsplan Buitengebied Haaksbergen, Haaksbergen

Op 2 juli 2013 heeft de raad van de gemeente Haaksbergen het bestemmingsplan Buitengebied Haaksbergen vastgesteld. Op 16 juli 2013 hebben gedeputeerde staten van Overijssel een reactieve aanwijzing ex artikel 3:8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven ten aanzien van dit vastgestelde bestemmingsplan. Op 15 augustus 2013 is het raadsbesluit van 2 juli 2013 alsmede het aanwijzingsbesluit van 16 juli 2013 bekendgemaakt. Op 18 februari 2015 heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een beslissing genomen op de beroepen die zijn ingediend tegen het aanwijzingsbesluit betreffende het toekennen van een woonbestemming aan de recreatiewoningen Bosweg 3a -Z, Broekheurnerweg 27a -Z, Broekheurnerweg 29 -Z, Broekheurnerweg 96 -Z (Bosweg 2a -Z), Meijersgaardenweg 23 -Z, Porikweg 13 -Z, Porikweg 13a -Z, Stendermolenweg 3 -Z en Vloedsteegweg 1 -Z.

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het aanwijzingsbesluit van 16 juli 2013 betreffende het toekennen van een woonbestemming aan deze negen recreatiewoningen vernietigd. Dat betekent dat daarmee het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Haaksbergen alsnog voor deze negen percelen herleeft en bekendgemaakt kan worden.

Gelet op de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 18 februari 2015 maken burgemeester en wethouders ter voldoening aan artikel 3.8 van de wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn vergadering van 2 juli 2013 heeft besloten het bestemmingsplan Buitengebied Haaksbergen vast te stellen voor het toekennen van een woonbestemming aan de recreatiewoningen Bosweg 3a -Z, Broekheurnerweg 27a -Z, Broekheurnerweg 29 -Z, Broekheurnerweg 96 -Z (Bosweg 2a -Z), Meijersgaardenweg 23 -Z, Porikweg 13 -Z, Porikweg 13a -Z, Stendermolenweg 3 -Z en Vloedsteegweg 1 -Z.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 februari 2015 tot en met 9 april 2015 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Bestemmingsplannen inzien → Buitengebied → Vastgesteld. Hier vindt u tevens een rechtstreekse link naar ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig op deze delen van het bestemmingsplan een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan eenieder gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de eventuele wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad op deze delen van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. U kunt ook digitaal beroep instellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Haaksbergen, 26 februari 2015

burgemeester en wethouders van Haaksbergen, J.C. Gerritsen, burgemeester

M.E. Kragting-de Groot, secretaris

Naar boven