Logo Sint-Oedenrode
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 2’ ter visie, Sint-Oedenrode

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 2’, NL.IMRO.0846.BP2015BUIOUBUGEB15-ow01, met bijbehorende stukken vanaf woensdag 25 februari 2015 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen.

Aanleiding herziening bestemmingsplan buitengebied

Op 15 maart 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode’ vastgesteld. Naar aanleiding van ingestelde beroepen tegen dit bestemmingsplan heeft de Raad van State een uitspraak gedaan. In die uitspraak is een aantal onderdelen van het plan vernietigd, waarna de gemeenteraad op 10 juli 2014 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 1’ vaststelde.

Herziening 2

Inmiddels zijn er verschillende ontwikkelingen, die vragen om een tweede herziening:

  • de gemeenteraad stelde een notitie inzake de bebouwingsconcentraties vast. Deze beleidsnotitie gaat met name in op de nevenactiviteiten bij, en herontwikkelingsmogelijkheden van, agrarische bedrijven;

  • in 2014 wijzigde het beleid van de provincie met betrekking tot het buitengebied, met name op het gebied van de ontwikkelingsmogelijkheden van veehouderijen;

  • de landelijke bouwregelgeving is aangepast;

  • een aantal bouw- en bestemmingsvlakken brengen we in overeenstemming met de feitelijke situatie;

  • een aantal particuliere initiatieven vertalen we in het plan.

De hierboven genoemde aanpassingen zijn verwerkt in het ontwerp van het ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 2‘.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 2’, en de bijbehorende stukken liggen vanaf woensdag 25 februari 2015 gedurende zes weken (tot en met dinsdag 7 april 2015) ter inzage op het publieksplein van het gemeentehuis aan het burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend tussen 9.00 en 12.30 uur. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de gemeentelijke website is een rechtstreekse link naar de landelijke voorziening opgenomen.

Zienswijze

Tijdens de periode van terinzagelegging is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te dienen ten aanzien van het ontwerp van het genoemde bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA Sint-Oedenrode. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Met het team Ruimtelijke Ordening kan via buitengebied@sint-oedenrode.nl danwel via telefoonnummer 0413-481911 een verzoek voor een afspraak worden ingediend.

Inloopbijeenkomst en spreekuren

Als u een toelichting wilt op herziening 2, dan kunt u hiervoor:

  • langskomen op de inloopbijeenkomst. Deze vindt plaats op woensdag 11 maart 2015 in het gemeentehuis aan het burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode. U kunt op deze datum langskomen van 13.30 uur tot 20.00 uur om de plannen in te zien en eventuele vragen te stellen;

  • inschrijven voor een spreekuur. U heeft dan een kwartier de tijd om een toelichting te krijgen en uw vragen te stellen. Deze spreekuren vinden plaats in de weken dat het bestemmingsplan ter inzage ligt. U kunt zich voor de spreekuren aanmelden via telefoonnummer 0413-481911. Geef aan de medewerker door wie u bent, over welke locatie het gaat en wat het onderwerp van uw vraag is.

Vragen

Voor vragen kunt u, buiten de inloopbijeenkomsten en spreekuren, terecht bij J. den Otter (j.d.otter@sint-oedenrode.nl). Hij is ook te bereiken via het algemene nummer van onze gemeente: 0413-481911.

Naar boven