Logo Binnenmaas
Ontwerpbestemmingsplan, anterieure overeenkomst en ontwerpbesluit hogere grenswaarden bestemmingsplan ‘Rustenburg’ Puttershoek, Binnenmaas

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Rustenburg’ Puttershoek van 2 maart 2015 tot en met 13 april 2015 ter inzage ligt.

Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in maximaal 68 woningen van Stichting HW Wonen en een woon-zorgcomplex voor gehandicaptenzorg van de Stichting Adullam. Deze nieuwbouwplannen zijn gepland langs de Rustenburgstraat en de Groeneweg te Puttershoek en worden gefaseerd uitgevoerd.

Anterieure overeenkomst (exploitatieovereenkomst)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken bekend dat zij op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening op 17 februari 2015 een overeenkomst hebben gesloten met HW Wonen met betrekking tot het realiseren van plan Rustenburg in Puttershoek. In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas zijn van plan om voor de in plan Rustenburg te bouwen woningen hogere waarden vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevels. Het besluit is nodig omdat de genoemde woningen een hogere geluidsbelasting dan de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB zullen ondervinden ten gevolge van het wegverkeer en het industrielawaai.

Tijdens de ter inzage termijn kunnen het ontwerpbestemmingsplan, de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden op afspraak worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Ook zijn de stukken te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0585.BPPTHRustenburg-ON01).

Tijdens de periode dat voornoemde stukken ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. De zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, de zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas (Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam). Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.

Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kan online of telefonisch een afspraak worden gemaakt met één van de medewerkers van de balie Omgevingszaken.

27 februari 2015

Naar boven