Logo Ede
Ontwerpbestemmingsplan Agrarisch Buitengebied, Otterloseweg 54-56 te Wekerom, Ede

Kennisgeving MER-procedure

Vanaf donderdag 26 februari 2015 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied, Otterloseweg 54-56 te Wekerom met de daarbij behorende stukken ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Ten aanzien van dat bestemmingsplan dient inzichtelijk gemaakt te worden wat de effecten voor het milieu zijn. Door rechterlijke uitspraken is duidelijk geworden dat voor het planologisch mogelijk maken van installaties die afvalstoffen verwijderen een Milieueffect-rapportage (MER) procedure doorlopen moet worden. Daarvoor dient de gemeente een MER op te stellen.

Bij het ontwerp bestemmingsplan ligt ook de MER ter inzage. De uitkomsten van de MER maken onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan Aagrarisch Buitengebied Otterloseweg 54-56 te Wekerom. Ten aanzien van de MER is het mogelijk om zienswijzen in te dienen over de inhoud van de MER. Dit kunnen dus zienzwijzen zijn die zich niet richten tegen de inhoud van ontwerpbestemmingsplan maar alleen zien op de inhoud van de MER.

Ten aanzien van het MER kan een ieder:

  • een schriftelijke zienswijze zenden aan het college van burgemeester en wethouders van Ede, Postbus 9024, 6710 HM EDE;

  • een mondelinge zienswijze kenbaar maken bij Maarten Riemersma, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. (0318) 680 869.

De MER ligt ter inzage van donderdag 26 februari tot en met woensdag 8 april 2015 bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede. De MER is ook in te zien via:

http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Tegelijkertijd zal het wettelijk verplichte advies van de commissie MER gevraagd worden.

Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met Maarten Riemersma, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, op nummer (0318) 680 869.

Naar boven