Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Atrium, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 17 februari 2015 het ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Atrium vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied maakt onderdeel uit van het gebied dat bestuurlijk is aangewezen als grootstedelijk projectgebied Zuidas. Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Atrium is gelegen aan de noordzijde van het grootstedelijk gebied Zuidas, op de locatie ten oosten van de Parnassusweg, ten zuiden van de Strawinskylaan en ten noorden van de A10.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het juridisch planologisch kader ter verwezenlijking van de uitbreiding van het kantorencomplex Atrium en de realisatie van plintvoorzieningen. Het ontwerpbestemmingsplan draagt voorts bij aan de actualisatiedoelstelling van verouderde bestemmingsplannen en conserveert de huidige vergunning voor de parkeergarage.

Crisis- en herstelwet

Het project Amsterdam Zuidas is aangewezen in bijlage II van de Crisis- en herstelwet (bijlage II, Aa nummer 3). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Atrium met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 26 februari 2015 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Het stadsdeel Zuid: Stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Atrium met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.K1401BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, telefoonnummer 020 255 1524.

Amsterdam, 25 februari 2015

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven