Logo Woudrichem
Ontwerp hogere grenswaarde en ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Woudrichem-Oudendijk – Postweide 2014’, Woudrichem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem maken op grond van artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf 27 februari 2015 tot en met 9 april 2015 voor een ieder ter inzage liggen:

  • Ontwerpbesluit ontheffing hogere grenswaarden bestemmingsplan “Postweide II” voor drie woningen;

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Woudrichem-Oudendijk – Postweide 2014’ met IMRO-code NL.IMRO.0874.WCHMBP201401-ONT1.

Hogere waardenbesluit

Vaststelling van hogere grenswaarden is noodzakelijk omdat uit akoestisch onderzoek is gebleken dat voor deze woningen op een aantal gevels van drie woningen niet voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Almkerkseweg en de Veldweg. De berekende gevelbelastingen overschrijden de maximum toelaatbare grenswaarde (63 dB) echter niet.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouder van Woudrichem per adres postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Zienswijzen kunnen niet via de elektronische weg (e-mail) worden ingediend.

Ontwerpbestemmingsplan

Ten behoeve van de ontwikkeling van de zuidwesthoek van het plan Postweide, is het ‘Kom Woudrichem-Oudendijk – Postweide 2014’ ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Het plangebied is gelegen tussen de Almkerkseweg, de Ravelijn en de Veldweg in Woudrichem. Met dit project worden 13 woningen en een bedrijfsgebouw met praktijkruimte gerealiseerd.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze dient ingediend te worden bij de gemeenteraad van de gemeente Woudrichem per adres postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Zienswijzen kunnen niet via de elektronische weg (e-mail) worden ingediend.

Inzage en mondelinge zienswijze

U kunt de stukken inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem.

Het bestemmingsplan is bovendien ook digitaal raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem onder Bestemmingsplannen (http://www.woudrichem.nl) en via RO-online (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0874.WCHMBP201401-ONT1)

Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn bij de gemeente Woudrichem contact opnemen met een medewerker van de werkeenheid Ruimtelijke Ordening, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0183) 308100.

Naar boven