Logo Noord-Holland
Energielevering kop van Noord-Holland

Om energielevering in de kop van Noord-Holland ook robuust te maken voor de toekomst, moet het bestaande energienetwerk worden versterkt en uitgebreid. Om dit te realiseren willen de netbeheerders TenneT en Liander in 2016 starten met de bouw van een nieuw 150/20kV -transformatorstation (op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer) en de aanleg van ondergrondse 150kV -kabelverbindingen naar de omliggende bestaande stations Westwoud, Anna-Paulowna en Oterleek via het nog te realiseren station De Weel. De geplande netuitbreiding zorgt ervoor dat het elektriciteitsnetwerk minder gevoelig is voor storingen en calamiteiten. Daarnaast zorgt de netuitbreiding ervoor dat het geplande windpark Wieringermeer op tijd aangesloten kan worden.

Reikwijdte Provinciaal Inpassingsplan (PIP) en besluitvorming

De provincie Noord Holland, TenneT en Liander zijn samen op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor het 150/20kV- transformatorstation en de tracés voor de (ondergrondse) 150kV- kabelverbindingen. De vastgestelde voorkeurslocatie voor het station is een perceel op het terrein van Agriport A7 in de gemeente Hollands Kroon. In het ontwerp PIP wordt de geselecteerde locatie voor het transformatorstation en de (afweging omtrent de) kabelverbindingen toegelicht en vastgelegd.

Ter inzage

Vanaf 23 februari tot en met 7 april 2015 ligt het ontwerp inpassingsplan ter inzage bij de provincie Noord-Holland (Kleine Houtweg 18 in Haarlem). Ook liggen de stukken ter inzage in de gemeentehuizen van de gemeenten Hollands Kroon, Heerhugowaard, Medemblik, Alkmaar. De stukken vindt u online op www.noord-holland.nl/netuitbreiding en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie over de procedure en de manier waarop u kunt reageren vindt u op de site van de provincie Noord-Holland (www.noord-holland.nl). Ga daar vervolgens naar ‘Digitaal Loket’ en kies daar voor het kopje Inspraak.

Zienswijze indienen

U kunt van 23 februari tot en met 7 april 2015 een zienswijze indienen op de plannen. Dit kunt u doen via het digitale zienswijze formulier dat u vindt op de website www.noord-holland.nl/netuitbreiding. U kunt ook per mail een zienswijze indienen door een e-mail te sturen naar: netuitbreidingkopnh@noord-holland.nl vermeld hierbij het zaaknummer 3246406. Uiteraard is het ook mogelijk om per post uw zienswijze te verzenden. Richt in dat geval uw brief aan:

Gedeputeerde staten van Provincie Noord-Holland

ter attentie van Dhr. G. Haenen

o.v.v. zaaknummer 3246406

Postbus 3007

2001 DA Haarlem

Indien u mondeling uw zienswijze in wilt dienen, kunt u hiervoor een afspraak maken. Neemt u dan contact op via netuitbreidingkopnh@noord-holland.nl.

Informatiebijeenkomsten voor omgeving station en ondergrondse kabel tracés

We nodigen u van harte uit om op een van onderstaande informatiebijeenkomsten te komen. Er worden drie informatiemarkten georganiseerd waar de betrokken partijen met u in gesprek kunnen gaan over proces, techniek, werkzaamheden en keuzes die gemaakt zijn.

  • 23 maart 2015: omgeving Station Middenmeer en kabeltracé Middenmeer naar Anna Paulowna, Van der Valk hotel Wieringermeer, Terpstraat 49, Wieringerwerf

  • 25 maart 2015: omgeving kabeltracé Middenmeer naar Westwoud, Café Restaurant ’t Fortuin, Dorpsstraat 190, Wervershoof

  • 30 maart: omgeving kabeltracé Middenmeer naar Oterleek, Hotel Restaurant Jules, Gildestraat 2, Heerhugowaard

Alle avonden starten om 19.00 uur.

Meer informatie en contact

De nieuwsbrief, het Ontwerp PIP en meer informatie over het project vindt u op www.noord-holland.nl/netuitbreiding. Vragen kunt u stellen via netuitbreidingkopnh@noord-holland.nl.

Naar boven