Logo Renkum
Ontwerpbeeldkwaliteitsplannen ‘MFC 3b/4’ en ‘Middenlaan 52’, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het de volgende ontwerpbeeldkwaliteitsplannen met ingang van woensdag 25 februari 2015 gedurende zes weken ter inzage liggen in het gemeentehuis, dus tot en met 7 april 2015:

  • 1- MFC 3b4 te Renkum;

  • 2- Middenlaan 52 te Heveadorp;

De beeldkwaliteitsplannen liggen in die periode ter inzage in de bibliotheek te Oosterbeek. De bestemmingsplannen zijn ook te vinden op de gemeentelijke website: http://www.renkum.nl/Inwoners/Bouwen_en_verbouwen/Bestemmingsplannen.

De ontwerpbeeldkwaliteitsplannen zijn een concretisering van het welstandsbeleid voor deze specifieke locaties. In de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen wordt aangegeven op welke wijze de ruimtelijke kwaliteit in de gebieden wordt bereikt. Enerzijds gebeurt dit door een heldere visie op het onderscheid tussen de openbare ruimte en de bebouwing. Anderzijds door het stimuleren van een uitgesproken kwaliteit van elk afzonderlijk gebouw en de zorgvuldige inrichting van de buitenruimte

1- Het beeldkwaliteitsplan voor het MFC 3b/4 te Renkum heeft betrekking op het nieuw te realiseren multifunctioneel centrum (gebouw en buitenruimte) met daarin o.a. sportvoorzieningen, zwembad en scholen op het terrein waar nu, in het gebied 3b/4 tussen de Hogenkampsweg en de Meester van Damweg te Renkum, de huidige sportfaciliteiten aan de Hogenkampsweg 43-45 (o.a. sportcentrum De Rijnkom en zwembad Aquarijn) en Meester van Damweg 1 (tennisbanen) zijn gevestigd. Voor het gebied ‘MFC 3b/4’ is tevens een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. In een aparte publicatie vindt u daarover meer informatie.

2- Het beeldkwaliteitsplan voor de locatie Middenlaan 52 heeft betrekking op de bouw van maximaal drie woningen mogelijk op het voormalige agrarische perceel aan de Middenlaan 52 te Heveadorp. Op het perceel staan nu nog enkele voormalige agrarische bedrijfsgebouwen en een bedrijfswoning met daarin twee wooneenheden. Het is de bedoeling deze bedrijfsgebouwen te slopen en daarvoor in de plaats drie vrijstaande woningen (inclusief de bestaande bedrijfswoning) te realiseren. De woningen worden in het noord(westen) van het perceel gesitueerd. Het plangebied ligt in het (noord)westen van Heveadorp. Het gaat om de kadastrale percelen bekend als gemeente Doorwerth, sectie C, nummers 00838, 00918, 03628, 3238 en 3948. De percelen worden globaal begrensd door de woningen met tuinen aan de Middenlaan 26-50 en 56 (even nummers) in het (noord)oosten, de woningen met tuinen aan de Noorderlaan 11-17 (oneven nummers) en de Tuinlaan 66-72 (even nummers) in het oosten, de Dunolaan in het westen en de bossen van Het Geldersch Landschap in het zuiden en noordwesten.

Voor het gebied ‘Middenlaan 52’ te Heveadorp heeft al eerder, van 15 oktober 2014, een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Renkum ten aanzien van één of beide ontwerpbeeldkwaliteitsplannen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u tijdig, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling ROM, telefoon (026) 33 48 493.De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve beeldkwaliteitsplan.

Naar boven