Logo Moerdijk
Aanvraag omgevingsvergunning en MER-beoordeling Wmb van Wuppermann Staal Nederland BV voor uitbreiding inrichting en activiteiten aan Vlasweg 15 te Moerdijk

Wet milieubeheer MER-beoordeling

Inhoud bekendmaking

Wuppermann Staal Nederland BV is voornemens om een vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan te vragen voor de uitbreiding van hun inrichting en activiteiten aan de Vlasweg 15, 4782 PW te Moerdijk. Het voornemen omvat het uitbreiden van de productiecapaciteit van de beits- en warmbandstaalverzinkerij.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 32.2 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat het college van burgemeester en Wethouders van Moerdijk, alvorens de aanvraag omgevingsvergunning in behan-deling te nemen, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling aangegeven criteria. Na toetsing van de voorgeno-men activiteit hebben burgemeester en Wethouders besloten dat voor deze activiteit geen MER opgesteld hoeft te worden.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 26 februari 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Moerdijk. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u de stukken kunt inzien verwijzen wij u naar de website van de gemeente Moerdijk. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer W. Daemen, medewerker Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (door de gemeente Moerdijk gemandateerd voor behandeling van deze procedure), telefoon 013-206 03 01.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van het uiteindelijke besluit op de aanvraag in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Naar boven