Logo Deventer
Ontwerpbestemmingsplan Gasbuisleidingen Braakmanssteeg eo, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 26 februari tot en met woensdag 8 april 2015 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Gasbuisleidingen Braakmanssteeg eo

Inhoud

Het plangebied bestaat uit een drietal locaties gelegen in het buitengebied van de gemeente Deventer. De locaties zijn gelegen ter hoogte van de Braakmanssteeg (nabij Langenbergweg 2a) en de Dortherbeek ten zuiden van de kern Bathmen.

De Gasunie is voornemens om ter plaatse van de Braakmanssteeg te Bathmen een afsluiterschema te verplaatsen, in het kader van het onderhoudsprogramma voor het hele regionale hogedrukgasleidingennetwerk. Hiertoe dienen enkele leidingen te worden verlegd. Leidingdelen die buiten bedrijf worden gesteld zullen worden verwijderd. Het verleggen van het schema en het verleggen van gasleidingen is niet in overeenstemming met de huidige planologische kaders. Een herziening van het bestemmingsplan is noodzakelijk.

Tevens zijn in het bestemmingsplan Buitengebied (vastgesteld 6 juni 2012) per abuis twee gasbuisleidingen deels niet bestemd. Dit wordt in onderhavig bestemmingsplan gerepareerd.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

Het ontwerp bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Gasbuisleidingen Braakmanssteeg eo’ ligt van donderdag 26 februari 2015 tot en met woensdag 8 april 2015 ter inzage.

U kunt tot en met woensdag 8 april 2015 reageren.

Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Gasbuisleidingen Braakmanssteeg eo’ dan brengt u een zienswijze in.

  • Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

    de Gemeenteraad,

    t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Gasbuisleidingen Braakmanssteeg eo’.

  • Dien uw zienswijze digitaal in via www.deventer.nl/bezwaar.

  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij Suzanne Hendriks of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Het vervolg

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, kunt u, indien u belanghebbende bent en het niet eens bent met het besluit, beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven