Logo Epe
Besluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder De Pirk, Epe

Het bestemmingsplan De Pirk Noord te Vaassen voorziet in het realiseren van geluidgevoelige bestemmingen binnen de zone van de Laan van Fasna.

Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen gelegen binnen de zone van een weg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt. Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van 21 geluidgevoelige bestemmingen (woningen). Uit onderzoek is gebleken dat ten gevolge van de Laan van Fasna bij 9 van de 21 te realiseren geluidgevoelige bestemmingen een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde

zal optreden.

Burgemeester en wethouders hebben voor deze bouwmogelijkheid op grond van artikel 110a Wet geluidhinder een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde vastgesteld.

Inzage

Het besluit ligt met ingang van 25 februari 2015 gedurende 6 weken ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe. De Publiekswinkel is geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur, na 17.00 uur op afspraak).

Reageren?

Tijdens de periode van terinzagelegging van het besluit kan een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Het besluit wordt één dag na publicatie ter inzage gelegd. In het beroepschrift moeten naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het beroep staan vermeld.

U kunt alleen een beroepschrift indienen als u een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit, tenzij u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend.

Naar boven