Logo Goirle
Ontwerpbestemmingsplan ‘Klooster Nieuwkerk (Goirle)’ en het voornemen tot herbegrenzing zones Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en Groenblauwe mantel, Goirle

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle maakt bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 26 februari 2015 het ontwerpbestemmingsplan "Klooster Nieuwkerk" (NL.IMRO.0785.BP2014012Nieuwkerk-OW01) gedurende zes weken (tot en met 8 april 2015) voor een ieder ter inzage ligt.

Doel, ligging en begrenzing

Het plan voorziet in een herontwikkeling (uitbreiding) van het huidige aanbod van activiteiten met een aantal nieuwe activiteiten. De begrenzing van het plangebied wordt aan de noordzijde gevormd door de weg Nieuwkerk. Aan de oost- en zuidzijde grenst de locatie aan het fietspad langs de Aalsedijk. Aan de westzijde is een weg gelegen. Het betreft het perceel, kadastraal bekend gemeente Goirle, sectie D, nummer 1091.

Herbegrenzing zones 'ecologische hoofdstructuur' en 'groenblauwe mantel'

In het ontwerpbestemmingsplan wordt ook uitgegaan van een herbegrenzing van de zones Ecologische hoofdstructuur (EHS) en Groenblauwe mantel in het plangebied. In dit kader zal een verzoek bij het college van gedeputeerde staten van de Provincie Noord-Brabant worden ingediend. Ook tegen dit voornemen kunnen zienswijzen worden ingediend. In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan (paragrafen 5.8 en 5.9) vindt u meer achtergrondinformatie over de voorgenomen herbegrenzing. Daarnaast wordt verwezen naar de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan waar de gebieden op zijn aangegeven.

Ter visie en reageren

Het ontwerpbestemmingsplan en het voornemen tot de herbegrenzing en de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling, liggen gedurende bovengenoemde termijn ter inzage, op werkdagen van 9.00 tot 12.30, uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien.

Het plan en het voornemen tot herbegrenzing is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website: www.goirle.nl onder bestemmings- en wijzigingsplannen/ontwerp en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan en het voornemen tot herbegrenzing zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Goirle, naar keuze, op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: gemeenteraad van Goirle, postbus 17, 5050 AA Goirle), of

  • mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar Joep Horevoorts (telefoon 013-531 06 54) of Theo Li (013-537 06 57).

Indien uw zienswijzen (tevens) betrekking heeft op het voornemen tot herbegrenzing, verzoeken wij u dit expliciet in uw reactie aan te geven.

Goirle, 25 februari 2015.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle, de secretaris, J.M. Tromp.

de burgemeester, M.G. Rijsdorp.

Naar boven