Logo Brielle
Kennisgeving coördinatiebesluit herontwikkeling scholenlocatie burgemeester H. van Sleenstraat, Brielle

Burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle maken bekend dat de gemeenteraad van Brielle op 10 februari 2015 heeft besloten in te stemmen met de toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30, lid 1, sub b van de Wet ruimtelijke ordening voor de nog te voeren planologisch juridische procedures ten behoeve van de herontwikkeling van de scholenlocatie burgemeester H. van Sleenstraat te Brielle voor woningbouw. Hiermee is besloten de besluiten behorende bij het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan “burgemeester H. van Sleenstraat, fase 1”, voor het bouwen van 21 woningen te coördineren met de voorbereiding en bekendmaking van de omgevingsvergunning(en) als bedoeld in artikel 2.1 en 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De bedoeling van het toepassen van de coördinatieregeling is om de gemeentelijke procedures te stroomlijnen en op elkaar af te stemmen. Het is niet mogelijk om tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen. Dit volgt uit artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht en de bij deze wet behorende bijlage 2, artikel 1. De mogelijkheid om beroep in te stellen is uiteraard wel aanwezig nadat de betrokken besluiten gelijktijdig bekend zijn gemaakt. In dat geval worden die besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Dat volgt uit artikel 8:3, lid 1 onder b, van de Wet ruimtelijke ordening.

Voordat dat gebeurt, moet er eerst een ontwerpbestemmingsplan in procedure worden gebracht. We verwachten dat dat in het tweede kwartaal van 2015 zal gebeuren. Dan worden de bijbehorende ontwerpbesluiten tegelijkertijd ter inzage gelegd. Als die procedure wordt opgestart, wordt daarover een aparte kennisgeving geplaatst.

Brielle, 25 februari 2015

Burgemeester en wethouders van Brielle

Naar boven