Logo Hattem
Ontwerp bestemmingsplan ‘Hattem Zuidoost’, Hattem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Hattem Zuidoost” met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit ter inzage ligt.

Doel van het plan

Het bestemmingplan betreft een gedeeltelijke herziening van het geldende bestemmingsplan “Het Veen 2005” uit 2005 en een herziening van het bestemmingsplan “Hoopjesweg” uit 2010 in het geheel. Het plangebied betreft (globaal) de woongebieden van Het Veen, ten zuidoosten van de historische kern van Hattem. Het plangebied ligt tussen de Apeldoornseweg (westzijde), de dijk langs de IJssel (oostzijde) en de grens met de gemeente Heerde (zuidzijde). Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op het handhaven van de bestaande situatie in combinatie met een flexibele planregeling. Door een meer flexibele regeling kan in de toekomst beter worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen vanaf donderdag 19 februari tot en met woensdag 1 april 2015 (zes weken) ter inzage in het stadhuis. Het ontwerp bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.hattem.nl.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem. Ook kan een mondelinge zienswijze ingediend worden. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de heer M. Knol via telefoonnummer (038) 443 16 16.

Het college van de gemeente Hattem,

18 februari 2015

Naar boven