Ontwerpbestemmingsplan “Voormalig gemeentehuis Bergschenhoek” en ontwerpbesluit hogere waarden, Bergschenhoek, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van woensdag

30 december 2015 tot en met dinsdag 9 februari 2016 het ontwerpbestemmingsplan

“Voormalig gemeentehuis Bergschenhoek” met identificatienummer: NL.IMRO.1621.BP0167-ONTW voor iedereen ter inzage ligt. Tevens ligt het ontwerpbesluit hogere waarden inzake dit bestemmingsplan diezelfde termijn ter inzage.

Beschrijving ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Het plangebied betreft de percelen aan de Bergweg-Noord 39 in Bergschenhoek. Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologisch kader voor de wijziging van de bestemming van het voormalige gemeentehuis van de bestemming ‘Maatschappelijk’ naar de bestemming ‘Wonen’. Het pand zal worden omgebouwd tot een appartementencomplex met vijf appartementen, waarvan één appartement in de vorm van een penthouse als extra bouwlaag zal worden toegevoegd.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan vindt u in de nota van inspraak en overleg en staat van wijzigingen die als bijlage 5 bij de toelichting is gevoegd.

Het (ontwerp)besluit hogere waarden geldt voor de nieuwe appartementen die als gevolg van de Bergweg-Noord een hogere geluidsbelasting hebben dan de norm. Het ontwerpbesluit is als bijlage 3 bij de toelichting opgenomen.

Inzage

U kunt de stukken inzien via:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl (rechtsgeldige versie)

  • http://1621.roview.net/ (ruimtelijke plannen viewer gemeente)

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14010.

Zienswijze

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze indienen tegen beide (ontwerp(besluit)en afzonderlijk. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) tegen het bestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0167/03. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) tegen het besluit hogere waarden kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van het college van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0167/03.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven