Gemeente Nissewaard - ter inzage vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan De Haven en het besluit hogere grenswaarde

Logo Nissewaard

De gemeenteraad van de gemeente Nissewaard heeft op 15 december 2015 het bestemmingsplan De Haven gewijzigd vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 november 2015 het bij dit bestemmingsplan behorende besluit hogere (grens-) waarde vastgesteld.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in een woningbouw-ontwikkeling op het voormalige bedrijventerrein “De Haven”.

Het hogere-waardenbesluit ex art 110, sub a en c van de Wet geluidhinder is noodzakelijk vanwege het wegverkeer en het industrielawaai. Van de mogelijkheid om tegen dit besluit een reactie in te dienen is geen gebruik gemaakt. Het besluit is als bijlage aan het bestemmingsplan “De Haven” toegevoegd.

Plangebied

Het plangebied betreft globaal het gebied gelegen tussen de Elementenweg, de Veerweg, de Schenkelweg en de Nieuwe Hongerlandsedijk.

Planfase

(Gewijzigd) Vastgesteld.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is het bestemmingsplan bij vaststelling gewijzigd. Alle wijzigingen vindt u in de bij het raadsbesluit behorende “Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan De Haven”.

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPDELDEHAVEN-3001

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Inzage

U kunt het bestemmingsplan en het hogere-waarden besluit inzien van 4 januari 2016 tot 15 februari 2016

Reacties

Bent u het niet eens met deze besluiten, dan kunt u van 4 januari 2016 tot en met 15 februari 2016 een reactie (beroep) indienen bij de Raad van State.

Dat kan alleen als:

  • u tijdig gereageerd heeft op het ontwerpbestemmingsplan.

  • u in redelijkheid niet kan worden verweten dat u niet eerder heeft gereageerd.

  • u het niet eens bent met de wijzigingen.

Doe dat per brief. Vermeld daarin:

  • de datum van de brief

  • uw naam en adres

  • uw beroepsgronden

  • het nummer van het Gemeenteblad/Staatscourant van dit besluit (rechtsboven in deze bekendmaking).

Onderteken het beroepsschrift en stuur het naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het ontwerpbestemmingsplan of wilt u een afspraak maken dan kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijk Beleid via telefoonnummer: 14 0181.

Naar boven