Maatwerkvoorschrift op grond van het Besluit lozen buiten inrichtingen, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING BESLUIT

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft een besluit genomen op grond van de melding van de gemeente Enschede ingevolge het Besluit lozen buiten inrichtingen en maakt ter voldoening aan artikel 1.6 van het Besluit lozen buiten inrichtingen het volgende bekend.

De melding van de gemeente Enschede betreft het lozen van bemalingswater op het Twentekanaal nabij de Lonnekerbrug te Enschede ten behoeve van het vervangen van riolering. De melding wordt aangemerkt als een verzoek om op grond van artikel 2.1, vierde lid, van het Besluit lozen buiten inrichtingen, een maatwerkvoorschrift te verlenen. Ten aanzien van deze melding is een maatwerkvoorschrift opgesteld waarin eisen zijn opgenomen voor de parameter minerale olie.

Terinzagelegging

Het verzoek, het besluit en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 31 december 2015 tot en met 10 februari 2016 ter inzage bij:

  • a. Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, tijdens kantooruren, alwaar desgewenst een mondelinge toelichting op de stukken kan worden verkregen;

  • b. gemeente Enschede, Hengelosestraat 51 te Enschede, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de terinzagelegging een bezwaarschrift indienen onder vermelding van RWSV2015-00007059-002, bij de Minister van Infrastructuur en Milieu, p/a de hoofingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Postbus 25, 6200 MA Maastricht.

Voorlopige voorziening

Indien tegen een besluit bezwaar is gemaakt en als onverwijlde spoed dat vereist, kan de indiener van het bezwaarschrift de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als bedoeld in artikel 8:81, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijk verzoek dient samen met een afschrift van het bezwaarschrift te worden gezonden aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht. Voor het indienen van een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken telefonisch wenden tot Rijkswaterstaat Oost-Nederland, telefonisch bereikbaar via nummer 026 – 368 87 02.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland, C. Jol

Naar boven