VERKEERSBESLUIT

Logo Borsele

Instellen parkeerverbod Langeweg (gedeelte Magnoliastraat – Goudenregenstraat)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele,

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht,

Overwegende:

Dat op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

* Het verzekeren van de veiligheid op de wegen;

* Het beschermen van de aanwonenden, weggebruikers en passagiers;

* Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

Is het gewenst om

Een parkeerverbod in te stellen waarbij langsparkeren op de Langeweg vanaf de Magnoliastraat tot de Goudenregenstraat verboden is. Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde situatieschets ‘parkeerverbod Langeweg (gedeelte Magnoliastraat – Goudenregenstraat)’.

Motivering

De Langeweg is een erftoegangsweg 30 km/h met een smal karakter. Aan weerszijden is het mogelijk te parkeren zonder dat er een juridische belemmering is. Ter hoogte van de in-/ uitrit van de percelen Langeweg 49 t/m 55 is het langsparkeren een belemmerende factor. Door de beperkte breedte kunnen hulpdiensten de in-/ uitrit niet bereiken. Tevens is de draai met personenauto’s die de in-/ uitrit nemen beperkt. Dit is vanuit veiligheidsoogpunt en mogelijke risico’s zeer onacceptabel.

Met het aanbrengen van een parkeerverbod op de Langeweg (gedeelte Magnoliastraat – Goudenregenstraat) aan de ‘schoolzijde’ worden met name de kerkbezoekers en andere parkeerders gestuurd om alleen aan de ‘kerkzijde’ te parkeren.

Het instellen van een parkeerverbod op de Langeweg (gedeelte Magnoliastraat – Goudenregenstraat) garandeerd de doorgang voor de hulpdiensten, geeft duidelijkheid voor het bevoegd gezag en de bewoners.

Belangenafweging:

Er is gekozen om aan de zuidelijke kant (schoolzijde) een parkeerverbod in te stellen. Vanwege de beperkte breedte is het niet (nooit) mogelijk om aan weerszijden te parkeren. Door het instellen van een parkeerverbod is er duidelijkheid aan welke kant het eventueel wel mogelijk is te langsparkeren.

Door het in te stellen parkeerverbod ontstaat er geen vermindering aan parkeercapaciteit. Er ontstaat slechts sturing aan welke zijde er niet geparkeerd mag worden.

Besluit:

  • 1.

    Het instellen van een parkeerverbod op de Langeweg voor het gedeelte Magnoliastraat – Goudenregenstraat door middel van plaatsing twee borden E01 als bedoelt in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

  • 2.

    Een en ander overeenkomstig bijgevoegde situatieschets.

  • 3.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 22 december 2015.

Heinkenszand, 22 december 2015

Burgemeester en wethouders van Borsele,

De secretaris, De burgemeester,

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor iedereen in te zien van 22 december 2015 tot en met 02 februari 2016 via https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant. Tevens ligt het verkeersbesluit ter inzage op de afdeling Post- en archiefzaken van de gemeente Borsele op het gemeentehuis, adres: Stenevate 10, 4451 KB te Heinkenszand. Gedurende deze periode is het mogelijk bezwaar te maken. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij dhr. R. v.d. Boom via telefoonnummer 0113-238 413.

Bijlagen:

•Situatieschets parkeerverbod Langeweg (gedeelte Magnoliastraat – Goudenregenstraat)

Mededelingen

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet Bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit bekend is gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: Gemeente Borsele, t.a.v. het College van B&W, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    vermelding van de datum en het nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;

  • d.

    een opgave van redenen waarom men zich niet met het besluit kan verenigen.

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 8109, 4330 EC Middelburg.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en datum en nummer of kenmerk van dat besluit;

  • d.

    de gronden van het verzoek (motivering).

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden gevoegd.

Naar aanleiding van het verzoek kan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

Naar boven