Logo Kapelle
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘de flat’ (Kapelle-Biezelinge 10e herziening) en gecoördineerd ontwerpbesluit omgevingsvergunning, Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 19 februari 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1. een ontwerp van het bestemmingsplan ‘de flat’ (Kapelle-Biezelinge 10e herziening).

  • 2. een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouw en inrit, ten behoeve van het bouwen van een flat met daarin een huisartsenpraktijk en appartementen.

Plangebied

Het plangebied omvat een deel van het kadastrale perceel gemeente Kapelle, sectie E, nummer 2191. Dit is het perceel aan de Bruëlisstraat waar de huidige flat op staat met de woningen 63 tot en met 105.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan regelt de bouw van een nieuw gebouw in de plaats van de huidige flat. In dit nieuwe gebouw komt een apotheekhoudende huisartsenpraktijk op de begane grond en dertig appartementen daarboven. Het nieuwe gebouw wordt ongeveer 2 meter hoger dan de bestaande flat.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Het plan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met bijlagen inzien bij de balie burgerservice op het gemeentehuis, Kerkplein 1 in Kapelle. Deze stukken zijn tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl via het pad Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.kapbiezHZ010-OW01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Kapelle, Postbus 79, 4420 AC te Kapelle. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0113. Voor burgers bestaat er ook de mogelijkheid om digitaal een zienswijze in te dienen. Kijk hiervoor op www.kapelle.nl > Mijn Kapelle > Formulieren. U dient dan wel over een DigiD te beschikken. Maak daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt (bestemmingsplan of vergunning). Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

Kapelle, 18 februari 2015

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven