Besluit voor het realiseren en exploiteren van een energielaadpunt (elektrisch laadstation) op de verzorgingsplaats Akermaat langs rijksweg 9 in de gemeente Heemskerk (nummer 264), Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft, overeenkomstig het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het besluit op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR) voor het realiseren en exploiteren van een energielaadpunt (elektrisch laadstation) op de verzorgingsplaats Akermaat gelegen langs rijksweg 9 in de gemeente Heemskerk.

Waar en wanneer liggen de stukken ter inzage?

Het besluit met de daarbij behorende stukken ligt vanaf woensdag 30 december 2015 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • het kantoor van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, Toekanweg 7 te Haarlem.

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Wanneer kan beroep worden ingediend?

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen van 30 december 2015 tot en met 10 februari 2016 beroep instellen bij de rechtbank in het rechtsgebied waar zij wonen of gevestigd zijn (zie http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Rechtbanken/).

Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Waar moet een beroepschrift aan voldoen?

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en ten minste het volgende bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt;

  • d. een opgave van redenen waarom men zich met de beslissing niet kan verenigen;

  • e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het beroep zich richt.

Digitaal beroep

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Verzoek om voorlopige voorziening

Gelijktijdig met of na het indienen van beroep kunnen belanghebbenden, bij een spoedeisend belang, een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Voorzieningenrechter.

Wat zijn de kosten?

Zowel in verband met de behandeling van beroep als in verband met de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening worden griffierechten geheven. Over de hoogte daarvan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit moet betalen, krijgt u na het indienen van beroep c.q. het verzoek om voorlopige voorziening bericht van de rechtbank.

Meer informatie?

Voor nadere informatie en eventuele inhoudelijke vragen over het besluit kunt u zich wenden tot mevrouw Kalkan, werkzaam bij de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, telefoon 06 54 90 18 80.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, M. Nauta

Naar boven