Vaststelling bestemmingsplan met zienswijzen

Logo Heemskerk

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 17 december 2015 heeft besloten om het bestemmingsplan ‘Heemskerk Buitengebied’ met nummer NL.IMRO.0396.BPbuitengebied2015-VA01 overeenkomstig de in de nota van zienswijze genoemde wijzigingen gewijzigd vast te stellen. Naast de in de nota van zienswijze genoemde wijzigingen is de tekst van de toelichting op onderdelen aangepast ter verbetering van het plan.

Het bestemmingsplan ‘Heemskerk Buitengebied’ is een samenvoeging en actualisatie van de bestemmingsplannen ‘Heemskerkerduin en Noorddorp 2009’, ‘Heemskerkerduin en Noorddorp 2009, 1e herziening’, ‘Heemskerk Oost’, ‘Noorderveld’ en ‘Heemskerk Duingebied’.

Plan- m.e.r .

De plan-m.e.r. behorende bij het bestemmingsplan is ter beoordeling voorgelegd aan de commissie MER. Zij plaatste een aantal kanttekeningen, welke verwerkt zijn in de ‘Reactie op het advies van de commissie MER’.

Op 17 december 2015 heeft de gemeenteraad van de gemeente Heemskerk besloten om het bestemmingsplan ‘Heemskerk Buitengebied’ met bijbehorende plan-m.e.r. vast te stellen onder afweging van de ingekomen zienswijzen.

Tegen een m.e.r.-beoordelingsbeslissing is alleen bezwaar of beroep mogelijk als deze beslissing de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Verder staat er tegen een m.e.r.-beoordelingsbeslissing geen direct bezwaar en beroep open. Mocht u als belanghebbende het niet eens zijn met de gevolgde procedure, dan kunt u beroep indienen tegen het besluit in het kader waarvan de m.e.r.-beoordeling plaatsvond.

Inzage

Vanaf 24 december 2015 liggen het raadsbesluit, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis of via de websites www.heemskerk.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Be roep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende zes weken vanaf 24 december 2015 bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Verder kan iedereen die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen, bij genoemde afdeling beroep instellen. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Nadere inlichtingen: telefoonnummer 14 0251 of via de website www.heemskerk.nl.

Naar boven