Bestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015

Logo Eijsden-Margraten

Bekendmaking besluit ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening: toepassing coördinatieregeling voor het bestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015

De gemeente Eijsden-Margraten maakt op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening Wro) bekend dat de gemeenteraad op 21 juli 2015 heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het bestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten en vergunningen voor de realisatie van de Aldi Retailpark A2 gelijk op te laten lopen met de procedure voor het bestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Dit betekent dat er één gecombineerde procedure wordt doorlopen in plaats van verschillende procedures. Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan wordt genomen door de gemeenteraad. De overige genoemde besluiten worden genomen door het college van burgemeester en wethouders. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

De coördinatie heeft betrekking op de volgende besluiten voor het project Aldi Gronsveld / Cadier en Keer:

  • 1.

    Het bestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015;

  • 2.

    de omgevingsvergunning;

  • 3.

    en voor zover noodzakelijk alle hiermee samenhangende andere benodigde uitvoeringsbesluiten in het kader van de Algemeen plaatselijke verordening, de Wet milieubeheer, de Wet bodembescherming, de Flora- en faunawet, Wet geluidhinder en de Waterwet

 

Tegen het besluit tot toepassing van de coördinatieregeling staat op grond van artikel 8:5, bijlage C van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en beroep open.

 

Ontwerpbestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten maken, ter voldoening in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf donderdag 24 december 2015 tot en met woensdag 3 februari 2016 het ontwerpbestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op drie deelgebieden, te weten de locaties gelegen aan de Burg. Frans Cortenraadstraat te Gronsveld (naast de A2) en de Kampweg te Gronsveld (de voormalige Land- en tuinbouwschool) en de locatie aan het Raadsplein te Cadier en Keer (centrum).

Dit plan voorziet in de verplaatsing van de supermarktfunctie aan de locatie Kampweg naar de locatie Retailpark A2 Gronsveld. Met deze planologische wijziging worden tevens de volledige 20.000 m2 detailhandel op de locatie Kampweg geschrapt, derhalve is het uitgesloten ter plaatse nog een supermarkt te vestigen.  

De supermarkt op de locatie Retailpark A2 Gronsveld komt in de plaats van het beoogde hotel (8 bouwlagen). In één bouwlaag wordt er nu een supermarkt van 1.600 m2 bruto vloeroppervlak (b.v.o.) mogelijk gemaakt.  

Op de locatie Raadhuisplein zorgt dit plan voor het mogelijk maken van een uitbreiding van de bestaande Aldi met ca. 170 m2 b.v.o.

Voor inzage in het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043 458 8488. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen om de website www.eijsden-margaten.nl en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/planidn=NL.IMRO.1903.BPALDI2015-ON01 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op dit ontwerpbestemmingsplan (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad van Eijsden-Margraten, Postbus 10, 6269 ZG Margraten. Indien u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, kunt u contact opnemen met de heer J.H.E. Rutten, tel. 043 458 8488.

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning bouwen van een Aldi

 

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken bekend dat de volgende ontwerpbeschikking ter inzage ligt voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor:

 

  • 1.

    het bouwen van een Aldi op het perceel kadastraal bekend gemeente Gronsveld, sectie B, no. 4017

 

De ontwerpbeschikking ligt op grond van paragraaf 3.3 van de Wabo vanaf 24 december 2015 zes weken ter inzage.

Tijdens de termijn van zes weken na publicatiedatum kunnen door belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen worden ingediend. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Eijsden-Margraten. Een zienswijze kan niet worden ingediend langs elektronische weg (e-mail, sms, etc), behalve per telefax 043 458 8400.

Alle stukken liggen, ingaande de dag na de publicatiedatum, in het gemeentehuis ter inzage. Voor inzage en nadere informatie kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043 458 8488.

Tevens is de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met planid: NL.IMRO.1903.BPALDI2015-ON01.

 

Eijsden-Margraten,  23 december 2015

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten,

 

De secretaris, Mathea Severeijns

 

De burgemeester, Dieudonné Akkermans

 

 

 

 

 

Naar boven