Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan en m.e.r.-beoordeling ‘Wijnhavenkwartier en Spuiplein’, Den Haag

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied ligt in het centrum van de gemeente Den Haag. De begrenzing van het plangebied is globaal als volgt: Turfmarkt, Oranje Buitensingel, Schedeldoekshaven en het Spui.

Het bestemmingsplan Wijnhavenkwartier en Spuiplein maakt de nieuwe gebiedsontwikkeling van het Spuikwartier mogelijk. De gebiedsontwikkeling betreft de herontwikkeling van de theaters aan het Spuiplein en de leegstaande toren van het voormalige Ministerie van Binnenlandse Zaken alsmede de laagbouw van het voormalige Ministerie van Justitie.

Er wordt een cultuur- en onderwijscluster gerealiseerd en een commercieel programma, waaronder detailhandel en woningbouw. Tevens wordt er een kwaliteitsimpuls gegeven aan de openbare ruimte voor met name het Spuiplein en Turfmarkt.

Het doel van het bestemmingsplan Wijnhavenkwartier en Spuiplein is het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur alsmede het vertalen van de reeds vergunde situatie in een juridisch-planologisch kader en het bieden van kaders voor de gebiedsontwikkeling Spuikwartier.

M.e.r.-beoordeling

Om vast te stellen of de ontwikkelingen in het bestemmingsplan Wijnhavenkwartier en Spuiplein leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu, is een m.e.r.-beoordeling opgesteld. De conclusie van de m.e.r.-beoordeling is dat de in dit bestemmingsplan mogelijk gemaakte ontwikkelingen niet leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Het is daarom niet noodzakelijk om voor de ontwikkelingen in dit bestemmingsplan een m.e.r.-procedure te doorlopen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Wijnhavenkwartier en Spuiplein wordt tegelijkertijd met de m.e.r.-beoordeling en met alle daarbij behorende stukken op grond van art. 3.8, lid 1, sub a van de Wet ruimtelijke ordening, art. 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht en art. 7.17, lid 4 van de Wet milieubeheer, voor een ieder met ingang van 20 februari t/m 2 april 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl waar het te vinden is onder planID: NL.IMRO.0518.BP0287EWhkwSpuipln-40ON;

  • in de vorm van pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen > Stadsdeel Centrum > Wijnhavenkwartier en Spuiplein;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 ((maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag o.v.v. Wijnhavenkwartier en Spuiplein.

Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 5097/ 070- 353 4356. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

Inloopbijeenkomst

Maandag 16 maart 2015 van 18.30 tot 21.30 uur wordt voor het ontwerpbestemmingsplan in het Stadhuis, in de Foyer van de Raadszaal, Spui 70 (1e verdieping) een inloopbijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst kunt u specifieke vragen stellen aan deskundigen.

Let op: Het is tijdens de inloopbijeenkomst niet mogelijk om een mondelinge inspraakreactie te geven.

Naar boven