Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere. De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot; er wordt een circa 3 km lange tunnel gebouwd die zorgt voor schonere lucht en minder geluid. Het werk aan de Gaasperdammerweg is klaar in 2020.

De grondslag voor de werkzaamheden aan de A9 is het tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere 2011 en het tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere 2013.

Voor de uitvoering van de tracébesluiten is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een ontwerpbesluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam op aanvraag van aannemerscombinatie IXAS Gaasperdammerweg B.V. om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen op grond van artikel 2.1, lid 1 sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor het plaatsen van geluidsschermen ten behoeve van het project ‘Weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere’ op de locatie A9/Gaasperdammerweg te Amsterdam (kenmerk 132183).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 december 2015 tot en met 3 februari 2016 ter inzage bij de gemeente Amsterdam, Stadsloket Centrum, Informatiebalie/Voorlichtingsloket, Amstel 1 (Stopera), 1011 PN Amsterdam. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Het ontwerpbesluit is tevens beschikbaar via de website: www.odnzkg.nl.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 24 december 2015 tot en met 3 februari 2016 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, p/a de Algemeen directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Postbus 209, 1500 EE Zaandam.

Degenen die mondeling willen reageren, kunnen dat na telefonische afspraak doen: 023 – 567 67 24.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de heer M. Mul van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, telefoon 023 – 567 67 24 of e-mailadres: service@odnzkg.nl.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven