Vastgesteld bestemmingsplan ‘Wijk van je leven, deelgebied 2,Puttershoek’

Logo Binnenmaas

Burgemeester en wethouders van gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Binnenmaas op 17 december 2015 het bestemmingsplan ‘Wijk van je leven, deelgebied 2, Puttershoek’ heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in maximaal 15 woningen binnen het woningbouwproject Eijckenhorst in de Wijk van je Leven in Puttershoek. De woningen zijn gepland in het gebied tussen de Groeneweg, Eikenlaan, Oogstlaan en Schaduwrijk in Puttershoek.

Burgemeester en wethouders van gemeente Binnenmaas hebben daarnaast op 10 november 2015 een besluit hogere grenswaarden (Wet geluidhinder) genomen voor de in het plangebied te bouwen woningen.

Ter inzage legging stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden liggen vanaf woensdag 23 december 2015 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie ‘Omgevingszaken’ in het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel/Bekendmakingen en besluiten’ en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0585.BPPTHwijkvanjl-VG01. Het besluit hogere grenswaarden kunt u ook inzien op onze website.

Beroepsmogelijkheden

Tegen het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Wijk van je leven, deelgebied 2, Puttershoek’ en het besluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de ter inzage termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

•belanghebbenden, die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht op het

ontwerpbestemmingsplan of het besluit hogere grenswaarden;

•belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

 

Op het besluit tot vaststelling van het voornoemde bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is (artikel 1.1 van de Crisis- en herstelwet juncto artikel 3.1 bijlage I van de Crisis- en herstelwet). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen (op straffe van niet-ontvankelijkverklaring van het beroep) en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Maasdam, 22 december 2015

Naar boven