Gemeente Nijkerk –Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Doornsteeg fase 1a

Logo Nijkerk

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Nijkerk bij besluit van 17 december 2015 het bestemmingsplan Doornsteeg fase 1a, Nijkerk gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Doornsteeg fase 1a, Nijkerk biedt het planologisch kader voor de realisatie van de eerste (maximaal) 350 woningen in de nieuwe woonwijk Doornsteeg in Nijkerk en heeft betrekking op een plangebied van circa 13 hectare dat gelegen is in de noordoosthoek van Doornsteeg (hoek Arkemheenweg-Ambachtsstraat). Het betreft een zogenaamd globaal bestemmingsplan met uitwerkingsverplichting. Dit betekent dat het plangebied primair bestemd wordt voor wonen, maar dat de woningbouw pas gerealiseerd kan worden nadat één of meer uitwerkingsplannen zijn vastgesteld.

De geluidswal die ten behoeve van de nieuwbouw in Doornsteeg tussen de A28 en de Arkemheenweg moet worden gerealiseerd wordt op basis van het bestemmingsplan Doornsteeg, fase 1a ook planologisch mogelijk gemaakt.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 december 2015 zes weken ter inzage. Het vaststellingsbesluit en de vastgestelde stukken zijn digitaal te raadplegen via de site www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0094-0002 en via www.nijkerk.eu (Ruimtelijke plannen). De stukken zijn ook in te zien in de Publiekswinkel van het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 14 033.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld door een ieder die een zienswijze heeft ingediend, een ieder die het niet eens is met de bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen, dan wel redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen.

Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een kopie daarvan); de gronden van het beroep. Verder zendt u een kopie mee van de zienswijze die u tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend, of u geeft een toelichting waarom u niet in de gelegenheid was een zienswijze in te dienen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking; dat betekent dat het besluit na afloop van de beroepstermijn in werking treedt en kan worden uitgevoerd. Als u een direct en spoedeisend belang hebt om dat te voorkomen, kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit wordt van rechtswege geschorst totdat op dit verzoek is beslist.

Uw beroepschrift of verzoek om voorlopige voorziening adresseert u als volgt:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u digitaal een beroepschrift indienen via http://digitaalloket.raadvanstate.nl. Op die website staat een handleiding.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Doornsteeg fase 1a, Nijkerk is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Nijkerk, 23 december 2015

Naar boven