Voorontwerp bestemmingsplan Leimuiden West

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat voorbereidingen worden getroffen voor het opstellen van bestemmingsplan Leimuiden West. Op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het voorontwerp van dit bestemmingsplan ter inzage.

 

Locatie van het plan

Het plan bevat alleen een aanpassing van de bestemming voor het sportcomplex aan de Beukenlaan in Leimuiden, het gebied ten westen van de volkstuinen aan de Leeuwerik in Leimuiden en de voormalige vuilstort en dijk ten noordwesten hiervan tussen Meerewijck en scheepswerf Kok.

 

Wat houdt het plan in?

Het plan maakt zowel een toekomstbestendig sportcomplex als in totaal 104 woningen met bijbehorende voorzieningen mogelijk. Bij de voetbalvereniging wordt één van de velden ingezet voor woningbouw voor de realisatie van een kunstgrasveld ter plaatse van een ander veld. Bij de tennisvereniging wordt er iets meer ruimte gegeven zodat er een klein veld bij kan komen. Beide verenigingen krijgen bovendien iets meer bouwruimte om toekomstige ontwikkelingen aan te kunnen. Naast de woningen op één van de velden komen er ook woningen op de voormalige vuilstort die voor dat doel ook gesaneerd wordt. De woningen worden bereikbaar gemaakt via een weg die loopt langs de volkstuinen aan de Leeuwerik.

 

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Van donderdag 24 december 2015 tot en met woensdag 3 februari 2016 ligt het voorontwerp bestemmingsplan voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen. U bent welkom op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur of op afspraak. Het voorontwerp bestemmingsplan is ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl via de ID NL.IMRO.1884.BPLEIMUIDENWEST-VO01

 

Gedurende de ter inzage termijn kan een ieder zijn of haar inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken via een brief gericht aan Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van gemeente Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. Onder vermelding van “inspraakreactie bestemmingsplan Leimuiden West”.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantenadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 24 december 2015

Naar boven