Vastgesteld bestemmingsplan Noord Emperweg 2, Voorst, beeldkwaliteitsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen, Voorst

Logo Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vastgesteld bestemmingsplan Noord Emperweg 2, Voorst , beeldkwaliteitsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen

 

Met ingang van 24 december 2015 liggen voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage het bestemmingsplan Noord Emperweg 2, Voorst (NL.IMRO.0285.20206-VS00), het beeldkwaliteitsplan, het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en de bijbehorende stukken. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit omtrent het exploitatieplan zijn door de gemeenteraad van Voorst genomen op 14 december 2015. Het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en de bijbehorende stukken kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw P. Dekker. Haar telefoonnummer is (0571) 27 93 43. Het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Wonen, Bouwen en Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk plan raadplegen, Ruimtelijke plannen: ter inzage kunt u de stukken bekijken. Tevens kan het plan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl geraadpleegd worden.

Dit bestemmingsplan zal het mogelijk maken dat op het perceel Noord Emperweg 2 in Voorst binnen het plangebied een nieuwe dubbele woning wordt opgericht. Voor deze ontwikkeling wordt gebruik gemaakt van de regeling functieverandering. De voormalige agrarische bebouwing wordt gesloopt en naast de nieuwbouw zal het perceel opnieuw landschappelijk worden ingericht. Het vastgestelde plan wijkt af van het eerder ter inzage gelegen ontwerpplan. De ecologische poel wordt dieper dan in het ontwerpplan was aangekondigd.

Om uitvoering van het plan te garanderen krijgt het functieveranderingsplan de status van beeldkwaliteitsplan. Na vaststelling door de gemeenteraad vormt het beeldkwaliteitsplan het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand voor het desbetreffende plangebied en komt daarmee voor wat betreft het plangebied in de plaats van de Welstandsnota.

Beroep

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen beroep instellen. Voor de mogelijkheid van beroep worden het bestemmingsplan en het besluit omtrent het exploitatieplan aangemerkt als één besluit. Beroep kan met ingang van de dag na de dag waarop de terinzagelegging is aangevangen, voor een periode van zes weken, worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Twello, 23 december 2015

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven