Baak, Bonte Koeweg 4, voornemen opstellen milieueffectrapportage en bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau
Logo Bronckhorst
Besluit tot voornemen opstellen m ilieueffectrapportage
Nieuwvestiging Bonte Koeweg 4 Baak
Op 9 februari 2015 heeft het college besloten een milieueffectrapportage (MER), vooruitlopende op een nieuw bestemmingsplan, voor de locatie Bonte Koeweg 4 in Baak voor te bereiden. Een nieuw bestemmingsplan is noodzakelijk omdat het eerder door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied; Bonte Koeweg 4 Baak’ door de Raad van State is vernietigd.
Met het plan wordt beoogd om op het perceel een nieuwe grondgebonden melkrundveehouderij op te richten. Binnen het bedrijf zullen 170 melkkoeien en 114 stuks vrouwelijk jongvee gehouden worden.
In verband met de mogelijk significante gevolgen voor één of meerdere Natura 2000-gebieden (bedoeld in artikel 1, onderdeel n van de Natuurbeschermingswet 1998) wordt voor deze activiteit ook een passende beoordeling opgesteld. Uit artikel 7.2a Wet milieubeheer volgt dat met het opstellen van een passende beoordeling ook een MER vereist is.
Openbare kennisgeving Notitie Reikwijdte en Detailniveau
Een MER wordt opgesteld voor activiteiten, die belangrijke gevolgen kunnen hebben voor het milieu. Voorafgaand aan het opstellen van een MER wordt als eerste stap in de m.e.r.-procedure een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld en ter inzage gelegd. In dit document is veelal globaal aangegeven welke effecten in het MER onderzocht gaan worden en hoe gedetailleerd.
Aan de hand van de NRD, de ingewonnen adviezen (van o.a. de Commissie voor de milieueffectrapportage) en de inspraakreacties wordt door het bevoegd gezag (het college) een advies Reikwijdte en Detailniveau voor de gewenste inhoud en kwaliteit van het MER vastgesteld. Hierna wordt een definitief MER opgesteld. De MER wordt later samen met het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegd.
Ter inzage Notitie Reikwijdte en Detailniveau De notitie ligt van 19 februari t/m 1 april 2015 voor een ieder ter inzage. Deze stukken kunt u inzien tijdens de openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Bent u op de genoemde tijden niet in de gelegenheid de stukken in te zien, dan kunt u een afspraak maken via ons centrale telefoonnummer (0575) 75 02 50.
Zienswijze indienen?
Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zijn of haar inspraakreactie op de Notitie reikwijdte en detailniveau naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.
Naar boven