Inspraak voorontwerpbestemmingsplan “Centrumplan Helvoirt”
Logo Haaren
Burgemeester en wethouders van Haaren maken bekend dat in het kader van de inspraakprocedure voor iedereen het voorontwerpbestemmingsplan “Centrumplan Helvoirt” ter inzage ligt met ingang van donderdag 19 februari 2015gedurende zes weken(t/m woensdag 1 april 2015). Het plan is in te zien bij de balie van afdeling Gemeentewinkel tijdens de openingstijden van het gemeentehuis aan het Mgr. Bekkersplein 2 in Haaren. Om de stukken in te zien moet u een afspraak maken Hiervoor kunt u bellen naar 0411-627282.
U kunt het plan ook raadplegen op onze website www.haaren.nl. Op onze website komt u bij de betreffende bestanden via wonen en omgeving, vervolgens klikt u op bestemmingsplannen en onder het kopje ‘Helvoirt’ kunt u naar de link “Centrumplan Helvoirt”.
Het voorontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van het centrumgebied van de kern Helvoirt. In dit plan zitten verschillende ontwikkelingen waaronder een nieuw woonzorgcomplex ‘Leyenhof’, een Brede school met sportzaal, gemeenschapsvoorziening en woningen in het ‘HelvoirThuis’ grondgebonden woningen en een nieuwe uitrukpost aan de Stationsweg.
De voorgenomen ontwikkeling passen niet binnen het geldende bestemmingsplan. Daarom is een nieuw bestemmingsplan nodig.
Het plangebied is begrensd door de Kastanjelaan, Bloeymanstraat, Hofpad, Kerkstraat, Torenstraat en Stationsweg.
Voor de reeds gerealiseerde uitrukpost aan de Stationsweg en het in aanbouw zijnde ‘HelvoirThuis’ is al een procedure voor een uitgebreide omgevingsvergunning doorlopen. Deze plannen zijn inmiddels onherroepelijk.
Gedurende bovengenoemde periode kunnen ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden schriftelijk een reactie op het plan indienen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 44, 5076 ZG Haaren.
Naar boven