Gemeente Borger-Odoorn, Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, plan Poelkampen (uitbreiding zandwinning Vos, Ellertshaar).
Logo Borger-Odoorn
Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat de Raad van State bij besluit van 4 februari 2015 (nr. 201307435/1/R4) zelf heeft voorzien in een gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied, plan Poelkampen (uitbreiding zandwinning Vos Ellertshaar).
Dat plan is in eerste aanleg door de gemeenteraad van Borger-Odoorn op 27 juni 2013 vastgesteld.
De wijzigingen betreffen:
*De term Groenvoorzieningen in artikel 3, lid 3.1. onder b van de planregels wordt aangevuld met “inclusief recreatief medegebruik en wandel- en ruiterpaden”.
*De term Groenvoorzieningen en houtwallen in artikel 4.1. onder a van de planregels wordt aangevuld met “inclusief recreatief medegebruik en wandel- en ruiterpaden”.
*Artikel 7, lid 7.1. onder b, sub1 van de planregels wordt geheel geschrapt. Daarin is de mogelijkheid opgenomen om bestemmingsgrenzen, bouwgrenzen en indelingslijnen met 5 meter te mogen verschuiven.
 
Het gewijzigde digitale bestemmingsplan, met daarin verwerkt de uitspraak van de Raad van State d.d. 4 februari 2015, is in te zien via de gemeentelijke website (onder Nieuws > Ter inzage) en op
Onherroepelijk plan.
Het bestemmingsplan buitengebied, plan Poelkampen (uitbreiding zandwinning Vos, Ellertshaar) is na wijziging krachtens de uitspraak van de Raad van State zoals voornoemd geheel onherroepelijk geworden.
Dit betekent dat er geen verdere rechtsbeschermende mogelijkheden meer aanwezig zijn.
Naar boven