Medemblik, coördinatieregeling en ontwerpbesluiten/ontwerpbestemmingsplan woningbouw Grietje SlagterlaanWognum

Logo Medemblik

Coördinatiebesluit

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 10 december 2015 besloten de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening toe te passen voor het woningbouwplan aan de Grietje Slagterlaan 1 te Wognum. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden, te coördineren en bekend te maken. Het gaat hierbij om het bestemmingsplan “Wognum-Grietje Slagterlaan”, de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder. Het toepassen van deze regeling heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college is bevoegd de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde vast te stellen. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar te maken of beroep in te stellen.

Ontwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bovendien bekend dat in verband met dit coördinatiebesluit met ingang van 18 december 2015 voor een periode van zes weken ter inzage liggen:

Ontwerpbestemmingsplan “ Wognum-Grietje Slagterlaan

Het bestemmingsplan betreft een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van 40 sociale (semi-permanente) huurwoningen in twee woongebouwen aan de Grietje Slagterlaan 1 te Wognum. Het plangebied ligt in een woongebied, tussen twee sportvelden. Het wordt aan de oostzijde ontsloten op de Grietje Slagterlaan. De begrenzing is afgestemd op het geldende bestemmingsplan “Dorpskernen IV”.

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van 40 sociale huurwoningen (SQ-15-16857).

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van 40 sociale huurwoningen. Het ontwerpbesluit bevat ons voornemen om deze vergunning te verlenen.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder (IO-15-26235).

Het besluit hogere grenswaarde is nodig omdat niet kan worden voldaan aan de voorkeurgrenswaarde voor wat betreft het geluid van de nabijgelegen wegen (Nieuweweg en Rijksweg A7). De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale grenswaarde van de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder bepaalt dat het college een hogere grenswaarde mag vaststellen indien de geluidsbelasting tussen de voorkeursgrenswaarde en de maximale grenswaarde inzit. In dat geval moet het college nagaan of maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting onder de voorkeurswaarde te krijgen.

In het ontwerpbesluit voor de hogere waarde Wet geluidhinder en het bijbehorende geluidsonderzoek kunt u lezen dat bron- en overdrachtsmaatregelen niet kosteneffectief en stedenbouwkundig niet gewenst zijn. Voor het bouwplan betekent dit dat er mogelijk aanvullende isolerende maatregelen getroffen moeten worden om aan het maximum binnenniveau (33 dB) uit het Bouwbesluit te voldoen. Daarbij wordt rekening gehouden met de gecumuleerde geluidsbelasting van de Nieuweweg en de Rijksweg A7.

Ontwerpbesluiten en coördinatiebesluit bekijken?

De ontwerpbesluiten en het coördinatiebesluit kunt u met ingang van 18 december tot 29 januari 2016 op de volgende manieren inzien.

  • Het ontwerpbestemmingsplan staat op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0420.BPKWOGGRSLAGTERLN-ON01

  • Het coördinatiebesluit, de ontwerpbesluiten voor de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en het besluit hogere grenswaarde en het ontwerpbestemmingsplan staan op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Hier kunt u het bestemmingsplan openen met de viewer.

  • Een papieren versie van het coördinatiebesluit, het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Reageren op de ontwerpbesluiten ?

U kunt op de ontwerpbesluiten reageren door het indienen van een zienswijze. Deze zienswijze moet u indienen in de periode dat de ontwerpbesluiten ter inzage liggen. Een zienswijze kan mondeling of schriftelijk worden ingediend. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de gemeenteraad van Medemblik voor wat betreft het ontwerpbestemmingsplan en aan het college van burgemeester en wethouders voor wat betreft de ontwerpbesluiten voor de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde. U kunt uw zienswijze sturen naar postbus 45, 1687 ZG Wognum, onder vermelding van nummer Z-15-59088.

Voor een mondelinge zienswijze vragen wij op tijd een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer .

Wij wijzen u erop dat een zienswijze niet per e-mail of telefonisch kan worden ingediend. Degene die een zienswijze indient, ontvangt van de gemeente een ontvangstbevestiging met een uitleg over het vervolg van de procedure.

Naar boven