Logo Nijmegen
Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Nijmegen Kanaalhavens’, Nijmegen

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 17 december 2014 uitspraak gedaan over de beroepen tegen het bestemmingsplan Nijmegen Kanaalhavens. De Raad van State heeft het bestemmingsplan akkoord bevonden, met uitzondering van twee onderdelen: de regeling omtrent de woonboten in het Maas-Waalkanaal en de regeling van de asfaltcentrale van Dura Vermeer aan de Energieweg. Aan de woonbootbewoners was in het plan een zogenoemd ‘persoonsgebonden overgangsrecht’ toegekend. Het persoonsgebonden overgangsrecht is door de Raad van State uit het plan gehaald, vanwege de risico’s die het vervoer van gevaarlijke stoffen over het kanaal met zich meebrengt en vanwege de nabije ligging van zware bedrijven op het bedrijventerrein. In het bestemmingsplan was verder aan de Energieweg een asfaltcentrale met een verwerkingscapaciteit van 100 ton of meer per uur en tevens een puinbreker met een verwerkingscapaciteit van 100.000 ton of meer per jaar toegestaan. De Raad van State heeft deze regeling niet akkoord bevonden, omdat geen beperking in de planregels is opgenomen voor wat betreft de productie- en verwerkingscapaciteit.

Het bestemmingsplan is, met inachtneming van bovengenoemde uitspraak, met ingang van 17 december 2014 onherroepelijk geworden.

Inzage

Het analoge bestemmingsplan kan na telefonische afspraak, worden ingezien bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (tel. 14024).

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen een onherroepelijk bestemmingsplan staan geen rechtsmiddelen meer open.

Naar boven