Logo Geldermalsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding De Lingeborgh’, Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 20 januari 2015 ligt, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 Wro, voor zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan“Uitbreiding De Lingeborgh” ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen.

De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.GDMlnvanleeuwenst2-ONT1

én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/Terinzage/bestemmingsplan “Uitbreiding De Lingeborgh”

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan moet het mogelijk maken dat een nieuw schoolgebouw wordt opgericht aan de Laan van Leeuwenstein 2 in Geldermalsen. Door de verdere toename van het aantal leerlingen op O.R.S. Lek & Linge, vestiging De Lingeborgh, is het niet meer mogelijk om de leerlingen te huisvesten in de bestaande gebouwen. Nu wordt gebruikt gemaakt van tijdelijke noodlokalen. Omdat de leerlingentoename niet tijdelijk is, is een uitbreiding van de permanente huisvesting noodzakelijk. De nieuwbouw biedt ruimte aan 300 leerlingen. Uitbreiding van de school op de gewenste locatie is in strijd met het bestemmingsplan ‘Geldermalsen, woongebied 2011’. Om de nieuwbouw mogelijk te maken, wordt het bestaande schoolterrein uitgebreid met een perceel grond, grenzend aan het terrein van de Rabobank.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 2 april 2015) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven