Rectificatie bekendmaking vastgesteld provinciaal inpassingsplan "Geluidswal Veldhuizen".

Logo Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Provinciale Staten van Utrecht op 21 september 2015 het inpassingsplan “Geluidswal Veldhuizen” gewijzigd hebben vastgesteld.

 

Het inpassingsplan Geluidswal Veldhuizen

Het inpassingsplan heeft betrekking op het planologisch mogelijk maken van de aanleg van een geluidsvoorziening in de vorm van een wal en scherm in het verlengde van de bestaande geluidswal bij de wijk Veldhuizen in Leidsche Rijn. De geluidsvoorziening zal aansluitend aan de bestaande wal ca. 800 meter in westelijke richting worden doorgetrokken. Daarnaast zal ten westen van de aan te leggen geluidsvoorziening watercompensatie plaatsvinden door vergroting van de daar gelegen bestaande waterplas.

De voorzieningen worden gerealiseerd op het grondgebied van de gemeente Woerden in het gebied tussen rijksweg A12 en de provinciale weg N419.

 

Terinzagelegging

Door een omissie is bij de tervisielegging van het vastgestelde inpassingsplan verzuimd de “Nota van zienswijzen ontwerp-inpassingsplan Geluidswal Veldhuizen en ambtshalve wijzigingen” ook digitaal als bijlage toe te voegen. Het inpassingsplan wordt daarom opnieuw ter inzage gelegd.

Het vastgestelde inpassingsplan “Geluidswal Veldhuizen” en de bijbehorende stukken liggen nu met ingang van 17 december 2015 gedurende zes weken tot en met 27 januari 2016 voor een ieder ter inzage.

Een papieren versie van het vastgestelde inpassingsplan en bijbehorende stukken liggen ter inzage op het Provinciehuis, bij de balie van het servicecentrum, Archimedeslaan 6 in Utrecht. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

U kunt het plan ook op onze website  www.provincie-utrecht.nl  inzien.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl met de IMRO-code NL.IMRO.9926.IP1411GWVELD-VA01.

 

Beroep

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan tegen het vastgestelde inpassingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpinpassingsplan naar voren heeft gebracht,

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op het ontwerpinpassingsplan heeft kenbaar gemaakt;

  • 3.

    een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling van het inpassingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan.

 

Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Meer informatie hierover staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl

 

Op het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan “Geluidswal Veldhuizen” zijn de afdelingen 2 en 3 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing.

Dit heeft onder andere tot gevolg dat het voor appellanten niet mogelijk is een pro forma beroepschrift in te dienen. Appellanten zijn gehouden om binnen de beroepstermijn de gronden van hun beroep in te dienen.

 

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit.

Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd

 

Naar boven