Onttrekken openbaarheid spoorwegovergang Wildzoom in Ede

Logo Ede

De gemeenteraad van Ede maakt overeenkomstig artikel 9 van de Wegenwet bekend dat op 12 november 2015 is besloten de overweg Wildzoom te Ede ter hoogte van spoorkilometer 26.037, kadastraal onderdeel van het perceel Ede01 K 14458, te onttrekken aan de openbaarheid.

Aanleiding voor dit besluit

De Valleilijn heeft vele (onbewaakte) overgangen. Veel daarvan zijn ook particulier. In de laatste jaren is er een groot aantal overgangen opgeheven dan wel verkeersveiliger gemaakt. De gevaarlijkste overgang op de Valleilijn binnen de gemeente Ede is gelegen bij Landgoed Kernhem nabij de Wildzoom. Deze overweg is een particuliere overweg, zijnde niet openbaar maar wel met een openbaar karakter vanwege de recreatieve functie voor wandelaars en fietsers. De gemeente Ede heeft hier als enige het recht van overpad, maar de gemeente heeft de overgang voor een ieder openbaar toegankelijk gehouden. Het betreft een voetgangsersovergang, waar ook fietsers gebruik van maken. Door paaltjes aan de westzijde van de overgang kunnen kunnen auto’s deze route niet meer gebruiken. In vergelijking met andere overwegen is deze overweg verkeersonveilig. ProRail verzoekt, mede namens de vervoerder Conexxion, de gemeente om deze overweg aan de openbaarheid te ontrekken.

Ter inzage

U kunt het besluit van donderdag 17 december 2015 tot en met woensdag 27 januari 2016 inzien.

Door de feestdagen ligt het het plan met bijbehorende stukken op twee locaties ter inzage:

  • Van 17 december 2015 t/m 24 december 2015 en van 2 januari 2016 t/m 27 januari 2016 kunt u het plan inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede.

  • In de periode van 25 december 2015 t/m 1 januari 2016 is het plan in te zien bij de balie Publiekszaken in het Raadhuis Publiekszaken aan het Raadhuisplein 3 in Ede.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen. Hier vindt u deze bekendmaking terug.

Door de feestdagen heeft de balie Publiekszaken gewijzigde openingstijden. U wordt geadviseerd de website en Ede Stad in de gaten te houden. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 11 69 900.

Bezwaar

Wij adviseren u eerst contact op te nemen met Pierre Leenaerts, (0318) 68 04 55, voor uitleg over het besluit. Bezwaar maakt u binnen 6 weken na de bekendmaking van dit besluit. U doet dit door het formulier bezwaarschrift indienen in te vullen op www.ede.nl/bezwaarmaken onder het tabblad ‘aanvragen’. U mag ook een brief sturen. Als u de brief stuurt, wilt u dan de volgende punten vermelden?

  • -

    Uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

  • -

    de datum waarop u uw brief schrijft;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

  • -

    het zaaknummer of voeg een kopie van het besluit bij;

  • -

    uw handtekening.

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig totdat het bezwaar behandeld is. Na afloop van de bezwaarprocedure hoort u of het besluit wijzigt. Kunt u niet zo lang wachten? Dan kunt u de Rechtbank Gelderland om een voorlopige voorziening vragen. Als de rechtbank uw verzoek toewijst, dan worden de gevolgen van het besluit opgeschort. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl.

Ede, 16 december 2015

Naar boven