Logo Houten
Weigering vaststelling bestemmingsplan Bedrijfsverplaatsing Timmer- en onderhoudsbedrijf Van Dort, Houten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 en 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Houten in haar vergadering van 10 februari 2015 heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan Bedrijfsverplaatsing Timmer- en onderhoudsbedrijf Van Dort niet vast te stellen.

Het plan

Het bestemmingsplan was opgesteld ten behoeve van de bedrijfsverplaatsing van het bestaande bedrijf aan het Groenedijkje 5 in ’t Goy, naar de Beusichemseweg 30 in het buitengebied van ’t Goy. Voor de vrijkomende locatie aan het Groenedijkje 5 werd voorzien in een woonbestemming. Voor de nieuwe locatie werd voorzien in een bedrijfsbestemming met 3 bedrijfswooneenheden.

Informatie

Het raadsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 19 februari 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente InGang in het gemeentehuis. De GemeenteIngang is uitsluitend geopend op afspraak. Voor het inzien van het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken via www.houten.nl/afspraak, inzage/informatie documenten.

Het raadsbesluit is ook te raadplegen via de website van de gemeente: www.houten.nl/bestemmingsplannen

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot weigeren van vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van vrijdag 20 februari 2015, gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden.

Een beroepschrift wordt, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan Bedrijfsverplaatsing Timmer- en onderhoudsbedrijf Van Dort, gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Het besluit van de gemeenteraad wordt onherroepelijk op vrijdag 3 april 2015 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vigerend plan

Door de weigering blijft voor beide locaties de Beheersverordening Buitengebied en Schonauwenseweg het geldende planologische regime.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. J. Wijnekus of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven