Besluit van de Minister van Financiën van 9 december 2015, FIN 2015/1498 M, directie Financieringen, betreffende het verlenen van een machtiging aan de stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (Besluit machtiging NLFI in verband met het uitvoeren van de verkoopstrategie van Propertize B.V.)

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 3, tweede lid, onder b, ten tweede van de Wet stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen;

BESLUIT:

Artikel 1 Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder:

de aandelen:

de door NLFI ten titel van beheer gehouden aandelen in Propertize B.V.;

Propertize:

Propertize B.V.;

Kamerbrief:

brief van de Minister van Financiën aan de Tweede Kamer van 16 oktober 2015 met kenmerk FIN/2015/1198 U;

NLFI:

stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen;

Minister:

Minister van Financiën;

Wet NLFI:

Wet stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen.

Artikel 2 Machtiging

Aan NLFI wordt een machtiging verleend om namens de Staat:

  • a. de strategie tot verkoop van de aandelen uit te voeren zoals beschreven in de Kamerbrief, en;

  • b. de daarmee samenhangende werkzaamheden te verrichten als bedoeld in artikel 3, tweede lid, onder b, ten tweede van de Wet NLFI.

Artikel 3 Principiële en zwaarwegende beslissingen

Voor zover NLFI bij de uitvoering van artikel 2 van dit besluit principiële of zwaarwegende beslissingen neemt, zijn deze beslissingen onderworpen aan de voorafgaande instemming van de Minister, overeenkomstig artikel 4 van de Wet NLFI.

Artikel 4 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de

Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 2 december 2015.

Artikel 5 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit machtiging NLFI in verband met het uitvoeren van de verkoopstrategie van Propertize B.V.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

TOELICHTING

Met de Kamerbrief van 16 oktober 2015 is het voornemen bekendgemaakt om een verkoopproces te laten starten voor Propertize B.V. NLFI heeft ingevolge de Wet NLFI de wettelijke taak om de minister van Financiën te adviseren over de strategie tot verkoop van de aandelen onder beheer van NLFI door de Staat.

Met dit machtigingsbesluit wordt NLFI gemachtigd om het verkoopproces van Propertize B.V. feitelijk te starten en alle daarmee samenhangende werkzaamheden te verrichten. ‘Werkzaamheden’ zijn werkzaamheden met het oog op het beheer van vermogensbestanddelen die verband houden met de aandelen en met het oog op de verkoop van de aandelen. Indien bij het verkoopproces, of bij het verrichten van de daarmee samenhangende werkzaamheden principiële of zwaarwegende beslissingen worden genomen, zijn deze beslissingen – ook al op grond van de Wet NLFI – uitdrukkelijk onderworpen aan voorafgaande instemming van de Minister.

Naar boven