Logo Heemstede
Omgevingsvergunning 2 woningen Wilhelminaplein 4-6, Heemstede

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heemstede maken op grond van het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de op 10 februari 2015 verleende omgevingsvergunning voor het permanent toestaan en de bouw van 2 woningen op het binnenterrein van het perceel Wilhelminaplein 4-6 in afwijking van het bestemmingsplan “Woonwijken zuidoost” met ingang van donderdag 19 februari 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Waar kunt u de stukken inzien?

De omgevingsvergunning, de bijbehorende stukken en de verklaring van geen bedenkingen zijn digitaal te raadplegen op de websites www.heemstede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0397.OVwplein4-0201). Ook liggen de stukken gedurende bovengenoemde termijn ter inzage in de publiekshal van het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Heemstede.

Indienen van beroep

Op grond van het bepaalde in de artikelen 8:1 juncto 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende die in de voorfase een zienswijze heeft ingediend, dan wel een belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingediend, van vrijdag 20 februari 2015 tot en met donderdag 2 april 2015 beroep aantekenen bij de Rechtbank Noord-Holland locatie Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR te Haarlem. Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld bij genoemde rechtbank via www.loket.rechtspraak.nl → Rechtszaak beginnen. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Een beroepschrift dient te worden ondertekend en in ieder geval de volgende onderdelen te bevatten:

  • naam en adres indiener;

  • dagtekening;

  • omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt;

  • de gronden van beroep.

Bij het beroepschrift dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overlegd.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, in afwachting van de uitkomst van het beroep, schorsing wenst van het besluit, kan hij/zij een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland locatie Haarlem, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR te Haarlem. Er kan ook digitaal om een voorlopige voorziening worden gevraagd bij genoemde rechtbank via www.loket.rechtspraak.nl → Rechtzwaak beginnen. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Een verzoek om voorlopige voorziening kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dit vereist.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de sector bestuursrecht van de Rechtbank Haarlem.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. van der Aar, van de afdeling Ruimtelijk Beleid, via telefoonnummer 023-5485764 of e-mail rvanderaar@heemstede.nl.

Naar boven