Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 8 december 2015, nr. WJZ/15163042, tot wijziging van het Besluit houdende beleidsregels omtrent openbaarmaking van controlegegevens door de NVWA

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Gelet op artikel 8 van de Wet openbaarheid van bestuur;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit houdende beleidsregels omtrent openbaarmaking van controlegegevens door de NVWA wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 5c, eerste lid, onder d, komt te luiden:

  • d. in welke van een van de categorieën ‘stilgelegd’, ‘verscherpt toezicht’, ‘verbeterpunten vastgesteld’ of ‘voldoet’ het bedrijf of de locatie op basis van de controlebevindingen is geplaatst;.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 8 december 2015

De Staatssecretaris van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

Dit besluit strekt tot wijziging van het Besluit houdende beleidsregels omtrent openbaarmaking van controlegegevens door de NVWA (hierna: beleidsregels).

Op grond van de Wet openbaarheid van bestuur en de genoemde beleidsregels worden bepaalde controlegegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) actief openbaar gemaakt.

De wijziging betreft de openbaar te maken informatie inzake controles van de NVWA op de toepassing van regels inzake productveiligheid, voedselveiligheid, gezondheid en alcohol- en tabaksgebruik in horecabedrijven (artikel 5c, eerste lid, onder d). Deze bedrijven krijgen per thema, bijvoorbeeld veilig voedsel, de volgende oordelen: ‘verscherpt toezicht’, ‘te verbeteren’ of ‘voldoet’. Met deze wijziging wordt hieraan toegevoegd: ‘stilgelegd’.

Deze wijziging is aangekondigd in de brief van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 30 oktober 2015 inzake ‘Aanpassing kleurensystematiek bij de indeling van bedrijven, de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de NVWA’ (Kamerstukken II, 26 991, nr. 475).

Deze beleidsregels zullen vervallen als de openbaarmaking van de controlegegevens van de NVWA wordt geregeld in de Gezondheidswet. Een voorstel tot wijziging van de Gezondheidswet is in behandeling in de Tweede Kamer.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven