Logo Marum
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning Noordwijk-Friesland-Campina, Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 17 december 2014 het bestemmingsplan 'Noordwijk-Friesland-Campina' (uitbreiding) te Noordwijk (NL.IMRO.0025.BPNO14UITBR-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht op 24 december 2014 een omgevingsvergunning hebben verleend voor het uitbreiden van de inrichting met een terrein aan de noordzijde en op dit terrein aanleggen van een transportroute en parkeervoorzieningen voor personenwagens, de aanleg van een in/uitrit en wijziging van transportroutes.

De ambtshalve wijziging betreft:

Artikel 4:5 (Specifieke gebruiksregels), onder b: 'het gebruik van de gronden en bouwwerken voor een zuivelproductie van meer dan 78.000 ton per jaar', wordt na “per jaar”als volgt aangevuld: inclusief de zuivelproductie op aangrenzende gronden buiten het plan.

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Op 3 juli 2013 heeft de gemeenteraad besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (gemeentelijke coördinatieregeling) ten behoeve van de voorgenomen uitbreiding van de zuivelonderneming Friesland Campina Butter aan de Noorderweg 27 te Noordwijk. Vanwege de coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd. Deze regeling maakt het mogelijk dat de gemeente efficiënter, sneller en meer inzichtelijk kan besluiten over ruimtelijke projecten. Met deze regeling wordt de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures gebundeld. Dit betekent dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, onderdeel milieu, gelijktijdig ter inzage worden gelegd. Tegen de besluiten kan in één keer beroep bij de Raad van State worden ingesteld.

1) Bestemmingsplan 'Noordwijk-FrieslandCampina (uitbreiding)'

Dit bestemmingsplan omvat een noordelijke uitbreiding van de fabriek en een nieuwe ontsluiting hiervan op de provinciale weg. In het bestemmingsplan is de ruimtelijk-functionele afweging gedaan en zijn randvoorwaarden gesteld vanuit oogpunt van milieu en een goede landschappelijke inpassing.

2) Omgevingsvergunning voor het onderdeel milieu en het maken van een in/uitrit

De omgevingsvergunning, aangevraagd door FrieslandCampina Nederland Holding B.V., Noorderweg 27, 9824 PA te Noordwijk voorziet in het uitbreiden van de inrichting met een terrein aan de noordzijde en op dit terrein aanleggen van een transportroute en parkeervoorzieningen voor personenwagens, de aanleg van een in/uitrit en wijziging van transportroutes.

Inzien bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken vanaf 20 februari 2015 tot en met 2 april 2015 voor een ieder tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur ter inzage in het gemeentehuis, Molenstraat 45 te Marum en kan via de gemeentelijke website www.marum.nl onder de rubriek 'bouwen, wonen & werken', 'bestemmingsplannen', bestemmingsplannen in procedure' worden geraadpleegd. Het bestemmingsplan is eveneens digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ook de omgevingsvergunning ligt tijdens de aangegeven periode ter inzage in het gemeentehuis.

Instellen Beroep/voorlopige voorziening

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlenen omgevingsvergunning) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen de ontwerpomgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • een ieder tegen de wijziging, die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlenen van omgevingsvergunning treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vergt, kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Indien een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van zes weken, wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven