Vooraankondiging bestemmingsplan‘Lagewaard 42 Koudekerk aan den Rijn’

Logo Alphen aan den Rijn

Conform artikel 1.3.1., lid 1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hierbij kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan ‘Lagewaard 42 Koudekerk aan den Rijn’ voorbereiden.

Projectinformatie

Veehouderij Peters, exploiteert een melkveebedrijf, kleinschalig agrarisch loonbedrijf, alsook een mechanisatiebedrijf gelegen aan de Lagewaard 42 te Koudekerk aan den Rijn. Om de continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen, dient het bedrijf de melkveetak te moderniseren en het bouwvlak te vergroten. Hiertoe heeft de veehouderij een verzoek ingediend. Aan het verzoek kan medewerking worden verleend middels het opstellen van een (postzegel)bestemmingsplan. Dan is het in één keer goed geregeld, met rechten voor de toekomst. In één keer een bouwvlakvergroting met een wijziging van de bestemming.

Op grond van artikel 1.3.1., lid 2 Bro wordt hier gemeld dat naar aanleiding van deze vooraankondiging het nog niet mogelijk is te reageren.

Er liggen op dit moment ook nog geen stukken ter inzage. Binnenkort zal het ontwerp bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. De kennisgeving van de ter inzage ligging van het ontwerp bestemmingsplan wordt binnenkort gepubliceerd in de plaatselijke kranten, als ook digitaal middels de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. In die kennisgeving zal worden aangegeven, aan wie, op welke wijze en binnen welke termijn gereageerd kan worden op het ontwerp bestemmingsplan.

Ook worden onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om te reageren.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

de secretaris, de burgemeester,

drs. P.W. Jeroense mevr. mr. drs. J.W.E. Spies

Alphen aan den Rijn, 16 december 2015

Naar boven