Logo Amersfoort
Besluit hogere grenswaarden voor ligplaatsen woonboten Havenweg, Amersfoort

Op 8 juli 2014 heeft de gemeenteraad een Stap 3 Besluit interim-wet stad- en milieubenadering genomen voor ligplaatsen voor woonboten aan de Havenweg. De raad heeft hiermee besloten dat een hogere grenswaarde van 60 dB(A) kan worden gehanteerd voor deze ligplaatsen, in plaats van de maximale grenswaarde van 55 dB(A) uit de Wet geluidhinder. De meerwaarde van het Stap 3 Besluit is dat omliggende bedrijven het maximaal te produceren geluid (huidige geluidruimte) behouden en dat de ligplaatsen aan de Havenweg welke reeds zijn verplaatst en ingericht volgens het onherroepelijke bestemmingsplan “Ligplaatsen voor woonboten’ worden bestendigd. Het Stap 3 besluit is onherroepelijk geworden. Op 28 oktober 2014 is het ontwerpbesluit hogere grenswaarden van 60 dB(A) door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Van donderdag 6 november tot en met woensdag 17 december 2014 heeft het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Procedure besluit hogere grenswaarden

Overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) ligt het vastgestelde ‘besluit hogere grenswaarden voor Ligplaatsen woonboten Havenweg’ van 10 februari 2015 ter inzage van donderdag 19 februari tot en met woensdag 1 april 2015 in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het besluit hogere grenswaarden kan eveneens op de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen via de kaart’) worden geraadpleegd.

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen diegene, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken bij het college van burgemeester en wethouders, tegen het ‘besluit hogere grenswaarden voor Ligplaatsen woonboten Havenweg’ een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070 – 426 44 26.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven